RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Πάπια με μέλι

Υλικά

1 πάπια γύρω στα 1800γρ.
1 κ.γ. τζίντζερ
1 κ.γ. βασιλικό
1 κ.γ. αλάτι
λίγο πιπέρι
μισό μήλο
1 πορτοκάλι
2 φλ. νερό (για το ταψί)
1/2 φλ. μέλι
1/4 φλ. λάδι (ή βούτυρο)
2 κ.γ. χυμό λεμονιού
1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού

[post_ad]
Πάπια με μέλι
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°
Σε μπολάκι ανακατεύουμε το αλάτι, το τζίντζερ, το πιπέρι και τον βασιλικό. Με το μείγμα αυτό τρίβουμε την πάπια, μέσα και έξω.
Σε κατσαρολίτσα βάζουμε το χυμό του πορτοκαλιού και αφήνουμε να βράσει για 5-10 λεπτά, να συμπυκνωθεί ελαφρώς. Προσθέτουμε το μέλι, το λάδι και το χυμό και αφήνουμε να βράσει λιγάκι, να γίνει λίγο σα σιρόπι.
Γεμίζουμε την πάπια με το πορτοκάλι και το μήλο (πλυμένα και κομμένα σε κομμάτια) .
Αλείφουμε την πάπια με το μείγμα του μελιού.
Βάζουμε την πάπια πάνω σε σχαρίτσα και μέσα σε ένα ταψί. Προσθέτουμε στο ταψί μας 2 φλ. νερό και τη βάζουμε στον φούρνο.
Την αφήνουμε για μισή ωρίτσα.
Στη συνέχεια χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά (στους 150-160°), τη γυρνάμε με την κοιλιά προς τα κάτω, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για δυο ώρες (ή μέχρι να μαλακώσει και να γίνει, ανάλογα με το φούρνο μας). Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αλείφουμε ανά διαστήματα την πάπια με το μείγμα του μελιού και συμπληρώνουμε νερό στο ταψί μας.


Καλή επιτυχία!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0