RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Φοντύ μπουργκινιόν (Γαλλία)

Υλικά


1 κιλό μοσχάρι (κιλότο ή φιλέτο)
2 κουταλιές λάδι
2 σκελίδες σκόρδο
πιπέρι καγιέν
σάλτσες μαγιονέζα - ολλάνδική - μπάρμπεκιου

 Φόντυ μπουργκινιόν (Γαλλία) 1 κιλό μοσχάρι (κιλότο ή φιλέτο) 2 κουταλιές λάδι 2 σκελίδες σκόρδο πιπέρι καγιέν σάλτσες μαγιονέζα - ολλάνδική - μπάρμπεκιου

Εκτέλεση


Κόβετε το κρέας σε μικρούς κύβους με πλευρά 2εκ. και το μαρινάρετε 2-3 ώρες πριν το μεταχειριστείτε μέσα σε 
λεκάνη με το λάδι, αλάτι, πιπέρι καγιέν, και το σκόρδο ψιλοκομμένο (απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε φόντύ το
όμορφο καμινέτο με την κατάλληλη χύτρα που το συνοδεύει να υπάρχει στην κουζίνα σας).
Τοποθετείετε στο κέντρο του τραπεζιού το καμινέτο με τη χύτρα ως τη μέση με λάδι, που έχετε ήδη ζεστάνει στη 
φωτιά της κουζίνας σας. Στη φλόγα του καμινέτου απλώς διατηρείτε σταθερή την θερμοκρασία αυτή του λαδιού.
Κάθε συνδαιτημόνας τσιμπά με τα μακρία πηρούνια της φοντύ ένα κομματάκι κρέας και το βουτά στο καυτό λάδι 
για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια μία από τις τρεις σάλτσες που η οικοδέσποινα έχει φροντίσει να υπάρχουν στο 
τραπέζι σε όμορφα μπωλ. Η ετοιμασία της φοντύ σε φιλική συντροφιά δένει κέφι με την πρωτοτυπίατης. Με μια 
καλή σάλτσα εποχής δεν χρειάζεται τίποτα άλλο.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0