Υλικά
1/2 κιλό σπαγέτι
1/2 κρεμμύδι
120γρ. μπέικον
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1/2 κιλό τομάτες αποφλοιωμένες
αλάτι και πιπεριά κόκκινη
5 κουταλιές κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση
Βάζετε σε ένα τηγάνι το λάδι και το μπέικον κομμένο σε μικρούς κύβους. Σωτάρετε σε δυνατή φωτιά. Όταν ροδίση
το βγάζετε από το λάδι με μια τρυπητή κουτάλα και το διατηρείτε σε ζεστό μέρος. Στο ίδιο λάδι σωτάρετε ελαφρά
το κρεμμύδι τριμμένο και την πιπεριά. Προσθέτετε τις αποφλοιωμένες ντομάτες, από τις οποίες έχετε αφαιρέσει
τους σπόρους και το περίσσιο νερό και τις έχετε ψιλοκόψει. Ρίχνετε λίγο αλάτι, γιατί το μπέικον είανι πικάντικο
και βράζετε τη σάλτσα επί 10 λεπτά. Τότε ρίχνετε μέσα και τα κομματάκια του μπείκον. Στο μεταξύ βράζετε τα
σπαγέτι, σε μπόλικο αλατισμένο νερό, ώσπου να γίνουν <αλ ντέντε>. Τα βγάζετε, τα σουρώνετε και τα σερβίρετε
σε μια ζεστή βαθουλωτή πιατέλα. Τα περιχύνετε με την καυτή σάλτσα και με άφθονο τριμμένο κεφαλοτύρι. Η σάλτσα
<α λα αματριτσιάνα> δεν πρέπει να είναι κόκκινη αλλά απλώς ρόζ. Γι' αυτό, κανονίστε την ποσότητα της ντομάτας
ανάλογα και με το πόσο είναι ώριμες.
Καλή επιτυχία!!!
1/2 κιλό σπαγέτι
1/2 κρεμμύδι
120γρ. μπέικον
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1/2 κιλό τομάτες αποφλοιωμένες
αλάτι και πιπεριά κόκκινη
5 κουταλιές κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση
Βάζετε σε ένα τηγάνι το λάδι και το μπέικον κομμένο σε μικρούς κύβους. Σωτάρετε σε δυνατή φωτιά. Όταν ροδίση
το βγάζετε από το λάδι με μια τρυπητή κουτάλα και το διατηρείτε σε ζεστό μέρος. Στο ίδιο λάδι σωτάρετε ελαφρά
το κρεμμύδι τριμμένο και την πιπεριά. Προσθέτετε τις αποφλοιωμένες ντομάτες, από τις οποίες έχετε αφαιρέσει
τους σπόρους και το περίσσιο νερό και τις έχετε ψιλοκόψει. Ρίχνετε λίγο αλάτι, γιατί το μπέικον είανι πικάντικο
και βράζετε τη σάλτσα επί 10 λεπτά. Τότε ρίχνετε μέσα και τα κομματάκια του μπείκον. Στο μεταξύ βράζετε τα
σπαγέτι, σε μπόλικο αλατισμένο νερό, ώσπου να γίνουν <αλ ντέντε>. Τα βγάζετε, τα σουρώνετε και τα σερβίρετε
σε μια ζεστή βαθουλωτή πιατέλα. Τα περιχύνετε με την καυτή σάλτσα και με άφθονο τριμμένο κεφαλοτύρι. Η σάλτσα
<α λα αματριτσιάνα> δεν πρέπει να είναι κόκκινη αλλά απλώς ρόζ. Γι' αυτό, κανονίστε την ποσότητα της ντομάτας
ανάλογα και με το πόσο είναι ώριμες.
Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου