Υλικά
500γρ. ταλιατέλες(αυγού)
150γρ. λουκάνικα χωριάτικα
300γρ. μανιτάρια φρέσκα ή 35γρ. ξερά
1/4 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
80γρ. βούτυρο
80γρ. παρμεζάνα τριμμένη
μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι
1 φλυτζάνι ζωμός κρέατος
Εκτέλεση
Για να μην αλλοιωθή η γεύση ή το άρωμα των φρέσκων μανιταριών είναι καλλήτερα να μην πλύνετε αλλά να καθιρέσετε
αφαιρώντας μ' ένα μαχαίρι τα σκληρά μέρη, ξύνοντας τα κοτσάνια και τις κορυφές και σκουπίζοντάς τα στο τέλος
μ' ένα λεπτό πανί. Αφού τα καθαρίσετε, τα κόβετε σε φέτες. Τρυπάτε με μια χοντρή βελόνα τα λουκάνικα τα βουτάτε
για λίγο μέσα σε βραστό νερό και τα κόβετε σε στρογγυλά κομμάτια. Σωτάρετε σε μια κατσαρόλα με το λάδι το σκόρδο
(χωρίς τον πυρήνα) και το κρεμμύδι και αφού ροδίσουν ελαφρά τα βγάζετε και τα πετάτε.Ρίχνετε στο λάδι τα κομματάκια
του λουκάνικου, τις φέτες των μανιταριών, αλάτι και πιπέρι. Τα βράζετε στην αρχή σε δυνατή φωτιά και έπειτα σε
σιγανή, περιχύνοντας τα μανιτάρια με ζωμό κρέατος, ώσπου να βράσουν. Βράζετε τις ταλιατέλλες σε μπόλικο αλλατισμένο
νερό. Αφού τις σουρώσετε τις σερβίρετε σε μια καλά ζεματισμένη πιατέλα και ανασηκώνοντάς τες με δυο πηρούνια τις
περιχύνετε με λυωμένο βούτυρο και πασπαλίζετε με λίγο τυρί. Ρίχνετε επάνω τη σάλτσα των μανιταριών στην οποία
έχετε προσθέσει λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε ξεχωριστά την παρμεζάνα.
Καλή επιτυχία!!!
500γρ. ταλιατέλες(αυγού)
150γρ. λουκάνικα χωριάτικα
300γρ. μανιτάρια φρέσκα ή 35γρ. ξερά
1/4 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
80γρ. βούτυρο
80γρ. παρμεζάνα τριμμένη
μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι
1 φλυτζάνι ζωμός κρέατος
Εκτέλεση
Για να μην αλλοιωθή η γεύση ή το άρωμα των φρέσκων μανιταριών είναι καλλήτερα να μην πλύνετε αλλά να καθιρέσετε
αφαιρώντας μ' ένα μαχαίρι τα σκληρά μέρη, ξύνοντας τα κοτσάνια και τις κορυφές και σκουπίζοντάς τα στο τέλος
μ' ένα λεπτό πανί. Αφού τα καθαρίσετε, τα κόβετε σε φέτες. Τρυπάτε με μια χοντρή βελόνα τα λουκάνικα τα βουτάτε
για λίγο μέσα σε βραστό νερό και τα κόβετε σε στρογγυλά κομμάτια. Σωτάρετε σε μια κατσαρόλα με το λάδι το σκόρδο
(χωρίς τον πυρήνα) και το κρεμμύδι και αφού ροδίσουν ελαφρά τα βγάζετε και τα πετάτε.Ρίχνετε στο λάδι τα κομματάκια
του λουκάνικου, τις φέτες των μανιταριών, αλάτι και πιπέρι. Τα βράζετε στην αρχή σε δυνατή φωτιά και έπειτα σε
σιγανή, περιχύνοντας τα μανιτάρια με ζωμό κρέατος, ώσπου να βράσουν. Βράζετε τις ταλιατέλλες σε μπόλικο αλλατισμένο
νερό. Αφού τις σουρώσετε τις σερβίρετε σε μια καλά ζεματισμένη πιατέλα και ανασηκώνοντάς τες με δυο πηρούνια τις
περιχύνετε με λυωμένο βούτυρο και πασπαλίζετε με λίγο τυρί. Ρίχνετε επάνω τη σάλτσα των μανιταριών στην οποία
έχετε προσθέσει λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε ξεχωριστά την παρμεζάνα.
Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου