Υλικά
500γρ. πράσινες ταλιατέλλες
100γρ. τυρί μοτσαρέλλα
100γρ. τυρί έμμενταλ
100γρ. τυρί φοντίνα(είδος γλυκού παχειού τυριού που παρασκευάζεται στην περιοχή της Βαλ ντ' Αόστα)
100γρ. τυρί παρμεζάνα
80γρ. βούτυρο
2 ποτήρια γάλα
αλάτι
Εκτέλεση
Κόβετε σε κύβους τρία είδη τυριών, έμμενταλ, φοντίνα ή ολλανδικό τύρι και μοτσαρέλλα και τ' αφήνετε επί μια ωρα
περίπου σε χλιαρό γάλα.Βράζετε τις πράσινες ταλιατέλλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Πριν τις σουρώσετε ρίχνετε
στην κατσαρόλα ένα ποτήρι κρύο νερό, για να μείνουν οι ταλιατέλλες ελαφρές και να μην χυλώσουν. Τις σερβίρετε
σ' ένα οβάλ πυρέξ και τις περιχύνετε με καυτό βούτυρο και τη μισή ποσότητα των διαλυμένων τυριών ανακατεύοντας
με δυο πηρούνια. Από πάνω ρίχνετε τα υπόλοιπα τυριά και πασπαλίζετε την επιφάνεια με τριμμένη παρμεζάνα.
Καλή επιτυχία!!!
500γρ. πράσινες ταλιατέλλες
100γρ. τυρί μοτσαρέλλα
100γρ. τυρί έμμενταλ
100γρ. τυρί φοντίνα(είδος γλυκού παχειού τυριού που παρασκευάζεται στην περιοχή της Βαλ ντ' Αόστα)
100γρ. τυρί παρμεζάνα
80γρ. βούτυρο
2 ποτήρια γάλα
αλάτι
Εκτέλεση
Κόβετε σε κύβους τρία είδη τυριών, έμμενταλ, φοντίνα ή ολλανδικό τύρι και μοτσαρέλλα και τ' αφήνετε επί μια ωρα
περίπου σε χλιαρό γάλα.Βράζετε τις πράσινες ταλιατέλλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Πριν τις σουρώσετε ρίχνετε
στην κατσαρόλα ένα ποτήρι κρύο νερό, για να μείνουν οι ταλιατέλλες ελαφρές και να μην χυλώσουν. Τις σερβίρετε
σ' ένα οβάλ πυρέξ και τις περιχύνετε με καυτό βούτυρο και τη μισή ποσότητα των διαλυμένων τυριών ανακατεύοντας
με δυο πηρούνια. Από πάνω ρίχνετε τα υπόλοιπα τυριά και πασπαλίζετε την επιφάνεια με τριμμένη παρμεζάνα.
Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου