RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Ραβιόλια με κιμά

Υλικά


ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

500γρ. φαρίνα
2 κουταλιές της σούπας λάδι
4 αυγά
αλάτι
νερό όσο πάρει

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

300γρ. κιμα(οπως τον φτιάχνουμε για τα μακαρονια μας)
1 αυγό
αλάτι, πιπέρι

Ραβιόλια με κιμά ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ  500γρ. φαρίνα 2 κουταλιές της σούπας λάδι 4 αυγά αλάτι νερό όσο πάρει  ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ  300γρ. κιμα(οπως τον φτιάχνουμε για τα μακαρονια μας) 1 αυγό αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση


Ανακατεύετε τα υλικά της ζυμής και προσθέτοντας κρύο νερό. όσο σηκώνει, ετοιμάζετε μια ζύμη σφιχτή. Με τον πλάστη
ανοίγετε τη ζύμη φύλλο λεπτό (3χιλ.) και με ροδάκι χαράζετε με κάθετες κι οριζόντιες γραμμές τετράγωνα με πλευρά
4εκ. πάνω στη ζύμη. Ετοιμάζετε τον κιμά όπως τον μαγειρεύετε για μακαρόνια σας με κιμά κι αφού τον στραγγίξετε να 
μην έχει καθόλου σάλτσα, προσθέτετε 1 αυγό ολόκληρο, αλάτι και πιπέρι. Βάζετε από ένα κοφτό κουταλάκι γέμιση σε 
κάθε τετράγωνο, που χαράξατε και σκεπάζετε με άλλο ένα φύλλο ζύμης, το ίδιο λεπτό όσο το κάτω. Μεο ροδάκι κόβουμε
ως κάτω κάθε ραβιόλι, στο αρχικό τετράγωνο σχήμα. Μπορείτε να τα κόψετε αν θέλετε και στρογγυλά. Έχετε νερό με 
αλάτι και μια κουταλιά λάδι στη φωτιά, και μόλις πάρει βράση, ρίχνετε τα ραβιόλια. Τ' αφήνετε να βράσουν, τα 
στραγγίζετε και τα απλώνετε σε βουτυρωμένο πυρέξ. Τα ραντίζετε με τυρί και τα απλώνετε σε βουτυρωμένο πυρέξ. Τα
ραντίζετε με τυρί τριμμένο και τα σπέρνετε με καρυδάκια βούτυρο. Τα βάζετε για λίγο σε ζεστό φούρνο να γκρατιναριστούν.
Μπορείτε να τα σερβίρετε όπως τα βράσατε, ραντισμένα με τυρί και περιχυμένα με μια πλούσια σάλτσα ντομάτας.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0