RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Κις Λοραίν ( Γαλλία )

Υλικά

1 πακέτο σφολιάτα κατεψυγμένη
5 αυγά
500 γρ. ντομάτες ώριμες
250 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. βιτάμ
Αλάτι , πιπέρι
50 γρ. κεφαλοπαρμεζάνα τριμμένη

Κις Λοραίν ( Γαλλία )

Εκτέλεση


Ψιλοκόβετε τις ντομάτες αφού αφαιρέσετε τα σπόρια και τα πολλά υγρά τους και τις αλατοπιπερώνετε.
Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος να δέσει και τα αυγά σε άλλη λεκάνη, και τα ανακατεύουμε όλα
μαζι προσεκτικά. Προσθέτετε το βούτυρο λιωμένο, το τυρί ξυσμένο και τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε.
Έχετε αφίσει τη σφολιάτα τουλάχιστον 1 ώρα, σε θρερμοκρασία δωματίου να ξεπαγώσει και την ανοίγε-
τε σε λεπτό φύλλο(4 χιλ.).
Βουρυρώνετε ένα ταψάκι ή πυρέξ το ραντίζετε με αλεύρι και το στρώνετε με το φύλλο  στο βάθος και
πλάγια. Γεμίζετε το στρωμένο ταψάκι με το μίγμα αυγά - κρέμα - ντομάτα, που ετοιμάσατε. Αλείφετε
τις άκρες της ζύμης με αυγό χτυπημένο και ραντίζετε την επιφάνεια με άφθονο τριμμένο τυρί. Ψήνετε
το κίς σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά. Σερβίρεται πολύ ζεστό.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0