RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Κουνέλι κρασάτο στη γάστρα με δεντρολίβανο

Υλικά

1 κουνέλι
1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
1 κουτάκι κονκασέ ντοματάκια
1 κονσέρβα ολόκληρα μανιτάρια (προαιρετικά)
2 κύβους λαχανικών
1 κούπα ελαιόλαδο
2 κούπες νερό ζεστό
Τριμμένα πιπέρια (μαύρο,άσπρο,ροζ,πράσινο)
Αλάτι
Πατάτες κομμένες για ταψί

[post_ad]

Εκτέλεση

Από το προηγούμενο βράδυ πλένουμε το κουνελάκι και το κόβουμε σε μερίδες. 
Το βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και ξύδι για 1 ώρα περίπου.
Μετά το ξεπλένουμε καλά και το τοποθετούμε στη γάστρα (κατά προτίμηση πήλινη). Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φυλλαράκια από το δενδρολίβανο, τα μανιτάρια, το κονκασέ, το λάδι, τα πιπέρια και περιχύνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε με το καπάκι της γάστρας και το βάζουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
Το πρωί το βγάζουμε από το ψυγείο και προσθέτουμε τις πατάτες, τους κύβους λαχανικών λιωμένους στο ζεστό νερό, λίγο μαύρο πιπέρι και αλάτι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γάστρας, σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε στους 180o C για 2 ½ ώρες περίπου.
Μετά τις 2 ώρες ελέγχουμε αν έχει σωθεί το ζουμάκι του και προσθέτουμε ανάλογα λίγο ζεστό νερό μέχρι το κουνελάκι μς να είναι έτοιμο!

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0