RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Μπουγιαμπέσα

Υλικά


2 κιλά ανάμεικτα ψάρια(μουγκρί, σκορπίνες, πέρκα, μουρούνα, ροφός, καλκάνι, πετρόψαρα, μύδια, καραβίδες, γαρίδες)
300γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες
1 κρεμμύδι
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά κόκκινη καυτερή
1/2 κούπα μαϊντανό
1 φύλλο δάφνης
λίγο θυμάρι
ψωμί μπαγιάτικο φετούλες
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
λίγο ξίδι - λάδι - αλάτι - πιπέρι

Μπουγιαμπέσα, 2 κιλά ανάμεικτα ψάρια(μουγκρί, σκορπίνες, πέρκα, μουρούνα, ροφός, καλκάνι, πετρόψαρα, μύδια, καραβίδες, γαρίδες) 300γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες 1 κρεμμύδι 1 πράσο 2 σκελίδες σκόρδο 1 πιπεριά κόκκινη καυτερή 1/2 κούπα μαϊντανό 1 φύλλο δάφνης λίγο θυμάρι ψωμί μπαγιάτικο φετούλες 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί λίγο ξίδι - λάδι - αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Αφού καθαρίσετε τα ψάρια τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια αφήνοντας και τα κεφάλια. Τα μικρά ψαράκια, όπως και
τα θαλασσινά, θα τα αφήσετε ολόκληρα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνετε το κρεμμύδι, το πράσο, το μαϊντανό, το
σκόρδο, την πιπεριά, τη δάφνη, όλα ψιλοκομμένα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Τα περιχύνετε με 1 ποτήρι λάδι και
όταν το σκόρδο καβουρδιστεί, ρίχνετε το κρασί και μόλις αυτό εξατμισθεί, προσθέτετε τις ντομάτες (λυωμένες).
Ανακατεύετε καλά τα υλικά και τα περυχύνετε με 1 ποτήρι νερό και λίγο ξίδι. Τα βράζετε 10 λεπτά περίπου, τα
περνάτε απο το μπλέντερ και τα ξαναβάζετε στην κατσαρόλα. Ρίχνετε πρώτα τα ψάρια που θέλουν περισσότερο
βράσιμο, αργότερα ρίχνετε τα πιο τρυφερά και τέλος τα θαλασσινά. Αν χρειαστεί κι άλλο νερό, θα προσθέσετε ζεστό
( το νερό πρέπει να σκεπάζει τα ψάρια) και δοκιμάζετε το αλάτι.
Τηγανίζετε με λάδι τις φετούλες του ψωμιού, τις ρίχνετε μέσα στις σουπιέρες και τις περιχύνετε με το καυτό
ψαρόζουμο. Σε μιαν άλλη πιατέλα βάζετε όλα τα ψάρια και τα σερβίρετε μαζί με τη σούπα.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0