RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Σούπα με γαλοπούλα ( Γαλλία )

Υλικά


Μισή  γαλοπούλα περίπου ενάμισυ κιλό
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1/2 φύλλο δάφνης
1/2 κιλό κάστανα
30γρ. φρέσκα μανιτάρια
3 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές βούτυρο
3 λίτρα νερό
2 κουταλιές κρασί μαρσόλα ξηρό
αλάτι, πιπέρι 

Σούπα με γαλοπούλα ( Γαλλία ) Μισή  γαλοπούλα περίπου ενάμισυ κιλό 1 καρότο 1 κρεμμύδι 1/2 φύλλο δάφνης 1/2 κιλό κάστανα 30γρ. φρέσκα μανιτάρια 3 κουταλιές αλεύρι 2 κουταλιές βούτυρο 3 λίτρα νερό 2 κουταλιές κρασί μαρσόλα ξηρό αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση


Αφού καθαρίσετε και πλύνετε τη γαλοπούλα, ανοίγετε το στήθος, αφαιρείτε τον σκελέτο καθώς και τα κόκκαλα από 
τους μηρούς και από τις φτερούγες. Κόβετε το κρέας σε φίλετα. Πλένετε τα μανιτάρια, τα οποία έχετε μαλακώσει
πρηγούμενα σε νερό. Λυώνετε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, προσθέτετε τα κομμάτια της γαλοπουλάς και τα μανιτάρια
 και τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένα προσθέτετε λίγο λίγο το ζωμό. Τον ζωμό τον ετοίμαζετε 
βράζοντας πολλήν ώρα τα κόκκαλα της γαλοπούλας, τα κρμμύδια και το καρότο κομμένα σε κομμάτια, το μισό δαφνόφυλλο
και όσο αλάτι χρειάζετε. Σε μια άλλη κατσαρόλα λυώνετε ένα κομμάτι βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι το καβουρδίζετε
ώσπου να πάρει ξανθό χρώμα και το ρίχνετε μέσα στο ζωμό. Ξεφλουδίζετε και βράζετε τα κάστανα και τα περνάτε από 
το μπλέντερ να γίνουν πουρέ. Ρίχνετε τον πουρέ από τα κάστανα στα κομμάτια του κρέατος που έχουν βράσει με τα 
μανιτάρια. Προσθέστε το κρασί μέσα στον ζωμό. Τα βράζετε όλα μαζί για δέκα λεπτά και σερβίρετε τη σούπα ζεστή,
συνοδεύοντάς την με μπόλικη παρμεζάνα.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0