RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Ντοματόσουπα Βελγίου

Υλικά


3 κιλά ώριμες ντομάτες σφιχτές
6 πατάτες
2 κουταλιές ρυζάλευρο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές βούτυρο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 ποτήρι ανθόγαλα
2 λίτρα νερό ή ζωμό
αλάτι, πιπέρι
ψωμάκια τηγανισμένα με βούρυρο
παρμεζάνα τριμμένη

Ντοματόσουπα Βελγίου 3 κιλά ώριμες ντομάτες σφιχτές 6 πατάτες 2 κουταλιές ρυζάλευρο 2 κουταλιές ελαιόλαδο 3 κουταλιές βούτυρο 1 κρεμμύδι τριμμένο 1 ποτήρι ανθόγαλα 2 λίτρα νερό ή ζωμό αλάτι, πιπέρι ψωμάκια τηγανισμένα με βούρυρο παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση


Πλένετε, ξεφλουδίζετε, αφαιρείτε τους σπόρους και κόβετε σε κομμάτια τις ώριμες ντομάτες. Καβουρδίζετε σε μια κατσαρόλα
το τριμμένο κρεμμύδι με βούτυρο και λάδι. Μόλις ροδίσει, ρίχνετε τις ντομάτες , το ρυζάλευρο διαλυμμένο σε λίγο κρύο
νερό και τις πατάτες ξεφλουδισμένες και πλυμένες. Ρίχνετε το απαραίτητο αλάτι και το νερό ή το ζωμό, σκεπάζετε την 
κατσαρόλα και την αφήνετε να βράσει επί μια ώρα τουλάχιστον. Βγάζετε τις πατάτες, τις περνάτε από το μπλέντερ και τις
ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα για να πήξει η σάλτσα. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στην φωτιά ρίχνετε σιγά σιγά το ανθόγαλα
και λίγο φρέσκο βούτυρο. Ανακατεύετε καλά τη σούπα και τη σερβίρετε κατευθείαν σε φλυτζάνια του κονσομέ. Τη γαρνίρετε
με ψωμάκια τηγανισμένα σε βούτυρο, με μπόλικη παρμεζάνα και μικρά κομματάκια τυριού φοντίνα.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0