RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Ντομάτες γεμιστές ( Αγγλία )

Υλικά

6 ώριμες ντομάτες
μαϊντανός ψιλοκομμένος
βασιλικός ψιλοκομμένος
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
6 φέτες τυρί φοντίνα(γλυκό παχύ τυρί) ή γραβιέρα κρήτης
100 γρ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Διαλέγετε τις κατάλληλες ντομάτες, ισομεγέθεις και ώριμες. Τις πλένετε πολύ καλά, αφαιρείτε
το καπάκι και μ' ένα κουταλάκι αδειάζετε τα υγρά και τους σπόρους. Τις αλατίζετε λίγο
εσωτερίκα και τις αναποδογυρίζετε μέσα σ' ένα σουρωτήρι, για να στραγγίσουν. Ετοιμάζετε τη
γέμιση με μαϊντανό, βασιλικό και σκόρδο (αφαιρείτε από το σκόρδο τον εσωτερικό πυρήνα για να 
είναι πιο εύπευτο και το κόβετε ψιλοκομμένο) προσθέτετε λάδι και πιπέρι (όχι αλάτι γιατι έχετε
είδη αλατίσει τις ντομάτες) και με αυτό το μίγμα τις παραγεμίζετε. Τοποθετείτε τις ντομάτες
τη μία πλάι στην άλλη μέσα σε ένα ταψί ή πυρέξ και τις βάζετε σε ζεστό φούρνο. Όταν κοντεύουν
να ψηθούν, τοποθετείτε πάνω από κάθε ντομάτα μία φέτα τυριού και τις αφήνετε στο φούρνο ακόμα
10 λεπτά. Σερβίρετε τις ντομάτες ζεστές, γαρνιρισμένες με φύλλα βασιλικού και κλωναράκια 
μαϊντανού.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0