RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Σαλιγκάρια Βουργουνδίας ( Γαλλία )

Υλικά


50 σαλλιγκάρια
2 κρεμμύδια
1 ρίζα σέλινο
1 καρότο - θυμάρι
αλάτι - πιπέρι - μαϊντανό
1 ποτήρι κρασί αρετσίνωτο
100 γρ. φρέσκο βούτυρο
1 σκέλιδα σκόρδο
1 φιλέτο αντζούγιας
καγιέν - χυμός λεμονιού
[post_ad]
Εκτέλεση
 Σαλιγκάρια Βουργουνδίας ( Γαλλία )

Αφήνετε τα σαλιγκάρια να σταθούν μέσα σε καλάθι, ραντισμένα με αλεύρι - χοντρό αλάτι, θυμάρι και
ξύδι για αρκετές ώρες.Έτσι όταν αργότερα τα πλύνετε με κρύο νερό καθαρίζονται καλά και η επιφάνεια
τους δεν είναι πια γλοιώδης. Έχετε σε μεγάλη κατσαρόλα 4 κιλά νερό να βράζει και ρίχνετε τα σαλιγκάρια
να ζεματισθούν για 5 λέπτα.
Τα στραγγίζετε και τα βρέχετε στο κρύο νερό. Κόβετε τη μυτούλα στο πίσω μέρος και μ' ένα πηρούνι
τραβάτε τα σαλιγκάρια μ' ευκολία.Ετοιμάζετε ένα ζωμό με το κρασί, το κρεμμύδι, καρότο, σέλινο,
θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, κι ανάλογο νερό και σ' αυτό βράζετε τα σαλιγκάρια χωρίς βεβαίως το κέλυφος.
Κτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με όλα τα υλικά που αναφέραμε, κι έχετε το λεγόμενο βούτυρο σαλιγκαριών.
Γεμίζετε τα άδεια κέλυφη με τα μαγειρεμένα σαλιγκάρια και την επιφάνεια την στρώνετε με το βούτυρο
σαλιγκαριών. Τα τοποθετείτε σε λαμαρίνα και τα ζεσταίνετε για λίγο στο φούρνο πριν τα σερβίρετε
για να δώσει άρωμα το βούτυρο των σαλιγκαριών. Αρκετή η διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0