RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Πιλάφι της ανατολής (Κίνα)

Υλικά


500γρ. ρύζι
120γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι
100γρ. ψαχνό χοιρινό
100γρ. ψαχνό κοτόπουλου βρασμένο
200γρ. λουκάνικα χωριάτικα
100γρ. μπιζέλια βρασμένα
1/4 πιπεριάς κόκκινη
2 αυγά - λίγο βούτυρο - τυρί τρυμμένο

Πιλάφι της ανατολής (Κίνα) 500γρ. ρύζι 120γρ. βούτυρο 1 κρεμμύδι 100γρ. ψαχνό χοιρινό 100γρ. ψαχνό κοτόπουλου βρασμένο 200γρ. λουκάνικα χωριάτικα 100γρ. μπιζέλια βρασμένα 1/4 πιπεριάς κόκκινη 2 αυγά - λίγο βούτυρο - τυρί τρυμμένο

Εκτέλεση


Ετοιμάζετε τον ελαφρό και γευστικό ζωμό. Καβουρδίζετε σε μια κατσαρόλα το ρύζι με το μισό βούτυρο και ένα
κρεμμύδι. Ρίχνετε τον ζωμό 3 φλυτζάνια, ο οποίος πρέπει να σκεπάσει το ρύζι. Μόλις πάρει βράση σκεπάζετε
την κατσαρόλα και την βάζετε σε ζεστό φούρνο, ώσπου να βράσει το ρύζι και ν' απορροφήσει τον ζωμό.
Προσθέτετε ανακατεύοντας μ' ένα πηρούνι 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο και την τριμμένη πιπεριά. Ετοιμάζετε
στο μεταξύ την σάλτσα της Ανατολής. Καβουρδίζετε σε μια κατσαρόλα με το υπόλοιπο βούτυρο και ένα τριμμένο
κρεμμύδι, τα κρέατα ψιλοκομμένα και τα λουκάνικα σε φέτες . Όταν ροδίσουν προσθέτετε 1 φλυτζάνι ζωμό και τα 
αφήνετε να βράσουν. Επίσης ετοιμάζετε με τα αυγά, το τυρί, λίγο βούτυρο και λίγο αλάτι μια ομελέτα, τη 
διπλώνετε και κόβετε σε φετούλες που θα ρίξετε μέσα στη σάλτσα. Σερβίρετε το ρύζι σε μια πιατέλα, το περιχύνετε
με τη σάλτσα και το γαρνίρετε με μπιζέλια και φετούλες από λουκάνικα.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0