RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Ριζότο με μανιτάρια (Ιταλία)

Υλικά

1/2 κιλό ρύζι
350γρ. μανιτάρια φρέσκα ή 35γρ. ξερά
2 σκελίδες σκόρδο
5 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
αλάτι
μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 φλυτζάνια ζωμό κρέατος
1/2 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
1 κουταλιά βούτυρο φρέσκο

Ριζότο με μανιτάρια (Ιταλία) 1/2 κιλό ρύζι 350γρ. μανιτάρια φρέσκα ή 35γρ. ξερά 2 σκελίδες σκόρδο 5 κουταλιές ελαιόλαδο 2 κουταλιές βούτυρο αλάτι μαϊντανός ψιλοκομμένος 3 φλυτζάνια ζωμό κρέατος 1/2 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη 1 κουταλιά βούτυρο φρέσκο

Εκτέλεση

Ξύνετε και καθαρίζετε καλά τα κεφάλια των μανιταριών, αφαιρείτε το χώμα από τα κοτσάνια τα πλένετε ή αν
προτιμάτε τα σκουπίζετε με ένα καθαρό πανί. Έπειτα τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Αφαιρείτε το φύτρο από το
σκόρδο, το τρίβετε και το καβουρδίζετε μέσα στο λάδι. Ρίχνετε και τα μανιτάρια και τα βράζετε σε δυνατή
φωτιά. Όταν τα βγάλετε από τη φωτιά προσθέτετε αλάτι και ψιλοκομμένο μαϊντανο και τα διατηρείτε ζεστά.

Ζεσταίνετε σε μια άλλη κατσαρόλα το βούτυρο, καβουρδίζετε το ρύζι και όταν στεγνώσει ρίχνετε στην κατσαρόλα τα μισά μανιτάρια με τη σάλτσα τους. 

Ριζότο με μανιτάρια (Ιταλία) 1/2 κιλό ρύζι 350γρ. μανιτάρια φρέσκα ή 35γρ. ξερά 2 σκελίδες σκόρδο 5 κουταλιές ελαιόλαδο 2 κουταλιές βούτυρο αλάτι μαϊντανός ψιλοκομμένος 3 φλυτζάνια ζωμό κρέατος 1/2 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη 1 κουταλιά βούτυρο φρέσκο


Συνεχίζετε να ρίχνετε ζωμό ώσπου να βράσει το ρύζι, να γίνει μαλακό

και σπυρωτό. Το δοκιμάζετε στο αλάτι, ρίχνετε το φρέσκο βούτυρο να γυαίσει και τριμμένη παρμεζάνα. Το σερβίρετε σε μια πιατέλα, το γαρνίρετε στο κέντρο με τα μανιτάρια που έχουν μείνει και το περιχύνετε με τη σάλτσα τους. Σερβίρετε ξεχωριστά τριμμένη παρμεζάνα.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0