RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Σουτζουκάκια με κριθαράκι στο φούρνο

Υλικά


Σουτζουκάκια
 500 γρ. κιμάς
 1/2 φρατζόλα ψωμί
 2 σκελίδες σκόρδο
 2 κ σ. λάδι
 Αλάτι, πιπέρι,
 1/2 κ.γλ. κύμινο
 Αλεύρι για το αλεύρωμα...
 Λάδι για το τηγάνισμα.
Κριθαράκι
 2 φλ. κριθαράκι χοντρό
 1/3 φλ.λάδι
 1,5 φλ. τοματάκια ψιλ/μένα
 1 κ.σ. πελτέ
 1 κρεμμύδι μέτριο
 1 ξυλ. κανέλας
 Αλάτι, πιπέρι,
 Λίγη ζάχαρη
 100 γρ. τυρί γραβιέρα

[post-ad]
Συνταγές μαγειρικής Σουτζουκάκια με κριθαράκι στο φούρνο

Εκτέλεση


Σουτζουκάκια
Μουλιάζουμε το ψωμί, αφαιρούμε την κόρα και στύβουμε καλά την ψύχα.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα σκόρδα.
Βάζουμε σε μπωλ όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.

Τα πλάθουμε και τα αλευρώνουμε, τινάζοντας το περίσσιο αλεύρι.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και τα τηγανίζουμε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά,
μέχρι να κάνουν τραγανή κρούστα.


Κριθαράκι
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Βάζουμε σε πλατειά κατσαρόλα το λάδι, να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τo σωτάρουμε ελαφρά, να μελώσει.

Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά να μη κολλήσει. Βάζουμε τον πελτέ και τον διαλύουμε στη βάση της κατσαρόλας. Ρίχνουμε και τα τοματάκια....Προσθέτουμε πέντε φλυτζάνια νερό ζεστό. Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε και το ξύλο κανέλας και ρίχνουμε και τη ζάχαρη. Σιγοβράζουμε (ανακατεύοντας συχνά) για 15' και γυρίζουμε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος. Αραδιάζουμε στο κριθαράκι τα σουτζουκάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180* για 15-20' περίπου, μέχρι να σπάσει το κριθαράκι
και να δέσει η σάλτσα του φαγητού μας.
Λίγο πριν το βγάλουμε από τον φούρνο, κόβουμε σε κομματάκια το τυρί και τα μπήγουμε ενδιάμεσα.


Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0