Υλικά
1 γαλοπούλα 2 κιλών
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 κλωνάρι σέλινο
1/4 κιλού ζαμπόν
αλάτι
σάλτσα από πιπεριές.
Εκτέλεση
Βάζετε τον κρεωπόλη σας να αφαιρέσει τα κόκκαλα από μια τρυφερή γαλοπούλα. Την ισιώνετε, πιέζοντας με την
παλάμη σας, πάνω στο σανίδι της κουζίνας. Την χτυπάτε ελαφρά με τον μπαλντά προσέχωντας να μην καταστρέψετε
το δέρμα της. Αλατίζετε εσωτερικά και την σκεπάζετε με τις φέτες του ζαμπόν. Διπλώνετε τη γαλοπούλα σαν
ρολό, ράβετε τη σχισμή με βελόνα και λευκή κλωστή και την δένετε με λευκό σπάγγο κατά μήκος. Βάζετε μια
κατσαρόλα με νερό στη φωτιά, ρίχνετε αλάτι, τα χορταρικά και όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνετε και τη
γαλοπούλα, που πρέπει μόλις να τη σκεπάζει το νερό. Την αφήνετε να σιβράζει επί δυο ώρες περίπου, ξαφρίζοντας
κάθε τόσο τον ζωμό για να γίνει ελαφρός και διαυγής. Όταν περάσουν οι δυο ώρες καρφώνετε τη γαλοπούλα με
το πιρούνι, κι αν διαπιστώσετε ότι έχει βράσει, την βγάζετε από τον ζωμό και την κόβετε σε φέτες. Σερβιρετε
τις φέτες σε μια πιατέλα, τις γαρνίρετε με τα χορταρικά και σερβίρετε ξεχωριστά μαι σάλτσα από πιπεριές.
Καλή επιτυχία!!!
1 γαλοπούλα 2 κιλών
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 κλωνάρι σέλινο
1/4 κιλού ζαμπόν
αλάτι
σάλτσα από πιπεριές.
Εκτέλεση
Βάζετε τον κρεωπόλη σας να αφαιρέσει τα κόκκαλα από μια τρυφερή γαλοπούλα. Την ισιώνετε, πιέζοντας με την
παλάμη σας, πάνω στο σανίδι της κουζίνας. Την χτυπάτε ελαφρά με τον μπαλντά προσέχωντας να μην καταστρέψετε
το δέρμα της. Αλατίζετε εσωτερικά και την σκεπάζετε με τις φέτες του ζαμπόν. Διπλώνετε τη γαλοπούλα σαν
ρολό, ράβετε τη σχισμή με βελόνα και λευκή κλωστή και την δένετε με λευκό σπάγγο κατά μήκος. Βάζετε μια
κατσαρόλα με νερό στη φωτιά, ρίχνετε αλάτι, τα χορταρικά και όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνετε και τη
γαλοπούλα, που πρέπει μόλις να τη σκεπάζει το νερό. Την αφήνετε να σιβράζει επί δυο ώρες περίπου, ξαφρίζοντας
κάθε τόσο τον ζωμό για να γίνει ελαφρός και διαυγής. Όταν περάσουν οι δυο ώρες καρφώνετε τη γαλοπούλα με
το πιρούνι, κι αν διαπιστώσετε ότι έχει βράσει, την βγάζετε από τον ζωμό και την κόβετε σε φέτες. Σερβιρετε
τις φέτες σε μια πιατέλα, τις γαρνίρετε με τα χορταρικά και σερβίρετε ξεχωριστά μαι σάλτσα από πιπεριές.
Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου