RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Γαλοπούλα Ρολό Ψητή

Υλικά


1 γαλοπούλα 2 κιλά περίπου
1/4 κιλού μπέϊκον καπνιστό
2 σκελίδες σκόρδο
δεντρολίβανο
αλάτι, πιπέρι
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 ποτήρι ελαιόλαδο
80γρ. βούτυρο


Γαλοπούλα Ρολό Ψητή
Εκτέλεση


Παίρνετε μια τρυφερή γαλοπούλα, την καθαρίζετε, βγάζετε τα εντόσθια, την πλένετε, την τοποθετείτε πάνω
στο ξύλο του κρέατος, τη σχίζετε στη ράχη και αφαιρείτε τον σκελετό. Κόβετε το κεφάλι, το λαιμό, τα 
πόδια και τις άκρες της φτερούγες. Ξεκοκκαλίζετε τα μπούτια και τις φτερούγες, κόβετε τους τένοντες
αλλά φροντίζετε να μην κόψετε το δέρμα. Πιέζετε τη γαλοπούλα πρώτα με την παλάμη του χεριού και έπειτα
με τον μπαλντά για να γίνει επίπεδη. Την τρίβετε με σκόρδο και την πασπαλίζετε εσωτερικά με αλάτι, πιπέρι
και δεντρολίβανο. Διπλώνετε τη γαλοπούλα, την κάνετε ρολό, απλώνετε επάνω τις λωρίδες του μπέϊκον και την
δένετε με σπάγγο. Βάζετε σε μια κατσαρόλα λάδι, βούτυρο, και καβουρδίζετε τη γαλοπούλα σε δυνατή φωτιά.
Όταν ροδίσει ομοιόμορφα την περιχύνετε με το λευκό κρασί. Μόλις εξατμισθεί τη βάζετε σε ζεστό φούρνο και
συνεχίζετε το ψήσιμο, γυρίζοντάς την συχνά και περιχύνοντάς την με τη σάλτσα της για να διατηρηθεί το 
κρέας τρυφερό. Μετά μιάμιση ώρα θα είναι έτοιμη. Κόβετε το ρολό σε φέτες, τις τοποθετείτε σε μια 
πιατέλα και τις γαρνίρετε με φύλλα μαρουλιού, με ώριμες ντομάτες, με φινόκιο και καρότα.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0