Υλικά
1 ½ κιλό κεράσια,
1 ½κιλό ζάχαρη
1 φλιτζανάκι νερό,
1-2 κουταλιές γλυκόζη,
χυμό από ½ λεμόνι,
1 βανίλια
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο. Μπορούμε να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια και με φουρκέτα μαλλιών με την πίσω πλευρά της. Βάζουμε τα κεράσια σε πλατιά κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη να σταθούν για μισή ώρα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το νερό και τα βράζουμε αρχικά σε σιγανή φωτιά την οποία δυναμώνουμε σταδιακά, ενώ αφαιρούμε τον αφρό. Όταν κοντεύει να δέσει, ρίχνουμε τη βανίλια, τη γλυκόζη και το χυμό του λεμονιού. Όταν δέσει το σιρόπι, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει, Αφού κρυώσει, μεταφέρουμε το γλυκό σε στεγνό βάζο.
Καλή επιτυχία!!!
1 ½ κιλό κεράσια,
1 ½κιλό ζάχαρη
1 φλιτζανάκι νερό,
1-2 κουταλιές γλυκόζη,
χυμό από ½ λεμόνι,
1 βανίλια
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο. Μπορούμε να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια και με φουρκέτα μαλλιών με την πίσω πλευρά της. Βάζουμε τα κεράσια σε πλατιά κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη να σταθούν για μισή ώρα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το νερό και τα βράζουμε αρχικά σε σιγανή φωτιά την οποία δυναμώνουμε σταδιακά, ενώ αφαιρούμε τον αφρό. Όταν κοντεύει να δέσει, ρίχνουμε τη βανίλια, τη γλυκόζη και το χυμό του λεμονιού. Όταν δέσει το σιρόπι, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει, Αφού κρυώσει, μεταφέρουμε το γλυκό σε στεγνό βάζο.
Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου