Υλικά
1 λαγός 1 1/2 κιλού περίπου
1/2 κιλού κρεμμύδια
1 λίτρο δυνατό κόκκινο κρασί
πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
αλάτι
1 ποτήρι ζωμό κρέατος
3 κουταλιές αλεύρι
1 ποτήρι ελαιόλαδο
100γρ. ψιλοκομμένο λαρδί
Εκτέλεση
Όταν σιτέψη ο λαγός, τον καθαρίζετε τον κόβετε σε κομμάτια και τα πλένετε. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι
και το λαρδί ψιλοκομμένο, την τοποθετείτε στην φωτιά ρίχνετε και τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες και τα
σωτάρετε. Όταν ροδίσει το κρεμμύδι προσθέτετε τα κομάτια του λαγού αλάτι την πιπεριά και ανακατεύοντάς τα
πασπαλίζετε με αλεύρι. Τα σβύνετε με το κόκκινο κρασί, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να
σιγοβράσει σε σιγανή φωτιά επί δυο ώρες. Άν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή ρίχνετε λίγο λίγο το ζωμό του κρέατος.
Βγάζετε τα κρεμμύδια τα περνάτε από το μπλέντερ κα ξαναρίχνετε τον πολτό στην κατσαρόλα. Τ' αφήνετε να
σιγοβράσουν για λίγα ακόμα λεπτά. Βάζετε σε μια πιατέλα πουρέ πατάτας και από πάνω σερβίρετε τα κομμάτια
του λαγού με τη σάλτσα των κρεμμύδιων.
Καλή επιτυχία!!!
1 λαγός 1 1/2 κιλού περίπου
1/2 κιλού κρεμμύδια
1 λίτρο δυνατό κόκκινο κρασί
πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
αλάτι
1 ποτήρι ζωμό κρέατος
3 κουταλιές αλεύρι
1 ποτήρι ελαιόλαδο
100γρ. ψιλοκομμένο λαρδί
Εκτέλεση
Όταν σιτέψη ο λαγός, τον καθαρίζετε τον κόβετε σε κομμάτια και τα πλένετε. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι
και το λαρδί ψιλοκομμένο, την τοποθετείτε στην φωτιά ρίχνετε και τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες και τα
σωτάρετε. Όταν ροδίσει το κρεμμύδι προσθέτετε τα κομάτια του λαγού αλάτι την πιπεριά και ανακατεύοντάς τα
πασπαλίζετε με αλεύρι. Τα σβύνετε με το κόκκινο κρασί, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να
σιγοβράσει σε σιγανή φωτιά επί δυο ώρες. Άν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή ρίχνετε λίγο λίγο το ζωμό του κρέατος.
Βγάζετε τα κρεμμύδια τα περνάτε από το μπλέντερ κα ξαναρίχνετε τον πολτό στην κατσαρόλα. Τ' αφήνετε να
σιγοβράσουν για λίγα ακόμα λεπτά. Βάζετε σε μια πιατέλα πουρέ πατάτας και από πάνω σερβίρετε τα κομμάτια
του λαγού με τη σάλτσα των κρεμμύδιων.

Δημοσίευση σχολίου