RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Πέρδικες του ξυλοκόπου (Αυστρία)

Υλικά


6 πέρδικες
12 φέτες λαρδί
30 μαύρες ελιές
1 φύλλο δάφνης
φασκόμηλο
δεντρολίβανο
κόκκοι κέδρου
ελαιόλαδο ένα ποτήρι
2 κουταλιές βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
1 ποτήρι λευκό κρασί


Πέρδικες του ξυλοκόπου (Αυστρία)
Εκτέλεση


Ξεπουπουλιάζετε τις πέρδικες, τις ανοίγετε βγάζετε τα εντόσθια, τις καψαλίζετε, τις πλένετε και τις σκουπίζετε.
Τις αλατοπιπερώνετε εσωτερικά, βάζετε και κόκκους κέδρου, τις περιτυλίγετε με φέτες λαρδιού και τις δένετε με τα 
πόδια κολλημένα στην κοιλιά. Ζεσταίνετε λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τοποθετείτε τις πέρδικες, τις περιχύνετε
με λιωμένο βούτυρο και τις καβουρδίζετε. Προσθέτετε ένα ματσάκι φασκόμηλο, δεντρολίβανο και δάφνη που θα 
αφαιρέσετε αργότερα καθώς και τις μαύρες ελιές. Τις σβήνετε με το λευκό κρασί και έπειτα τις βάζετε σε ζεστό
φούρνο. Μετά το ψήσιμο μισής ώρας λύνετε το περιτύλιγμα του λαρδιού, το αφαιρείτε και τις αφήνετε να ροδίσουν
πάλι λίγο. Σερβίρετε τις ψητές πέρδικες σε πιατέλα και περιχύνετε με τη σάλτσα τους. Τις παρουσιάζετε στο 
τραπέζι, γαρνιρισμένες με τις μαύρες ελιές του ψησίματος και με φέτες λεμονιού.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0