Υλικά
Για τη κρέμα
150γρ. ζάχαρη
150γρ. βιτάμ
100γρ. αμυγδαλόψυχα
3 αυγά
2 λεμόνια
Για τη ζύμη
250γρ. αλεύρι
125γρ. βιτάμ
75γρ. ζάχαρη
1 αυγό
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε πρώτα τη ζύμη. Μαλακώνετε το βούτυρο και το δουλεύετε με τη ζάχαρη και το αλάτι και προσθέτετε
το αυγό ολόκληρο. Δουλεύετε το μίγμα και προσθέτετε το αλεύρι. Ζυμώνετε μέχτι να αποροφηθεί το αλεύρι και
να γίνει η ζύμη λεία. Την αφοίνετε να ξεκουραστεί για μία ώρα, και τότε την ανοίγετε σε φύλλο πάχους 1/2 εκ.
Βουτυρώνετε ένα ταψάκι με διάμετρο 25εκ. και το στρώνετε με το φύλλο στο βάθος και στα πλάγια. Ετοιμάζετε και
την κρέμα. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτε το ξύσμα των 2 λεμονιών και τον χυμό
του ενός. Ακολουθεί το βούτυρο λιωμένο και χλιαρό και η αμυγδαλόψυχα τρυμένη. Αδειάζετε την κρέμα μέσα στο
στρωμένο με τη ζύμη ταψάκι και ψύνετε την λέμον πάι σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά.
Καλή επιτυχία!!!
Για τη κρέμα
150γρ. ζάχαρη
150γρ. βιτάμ
100γρ. αμυγδαλόψυχα
3 αυγά
2 λεμόνια
Για τη ζύμη
250γρ. αλεύρι
125γρ. βιτάμ
75γρ. ζάχαρη
1 αυγό
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε πρώτα τη ζύμη. Μαλακώνετε το βούτυρο και το δουλεύετε με τη ζάχαρη και το αλάτι και προσθέτετε
το αυγό ολόκληρο. Δουλεύετε το μίγμα και προσθέτετε το αλεύρι. Ζυμώνετε μέχτι να αποροφηθεί το αλεύρι και
να γίνει η ζύμη λεία. Την αφοίνετε να ξεκουραστεί για μία ώρα, και τότε την ανοίγετε σε φύλλο πάχους 1/2 εκ.
Βουτυρώνετε ένα ταψάκι με διάμετρο 25εκ. και το στρώνετε με το φύλλο στο βάθος και στα πλάγια. Ετοιμάζετε και
την κρέμα. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτε το ξύσμα των 2 λεμονιών και τον χυμό
του ενός. Ακολουθεί το βούτυρο λιωμένο και χλιαρό και η αμυγδαλόψυχα τρυμένη. Αδειάζετε την κρέμα μέσα στο
στρωμένο με τη ζύμη ταψάκι και ψύνετε την λέμον πάι σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά.
Καλή επιτυχία!!!
Δημοσίευση σχολίου