RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Τούρτα Σοκολάτα Sacher (Αυστρία)

Υλικά


300γρ. αλεύρι
50γρ. κακάο
6 αυγά
200γρ. ζάχαρη
1 ποτηράκι ρούμι
3 κουταλιές μαρμελάδα βερύκοκο
300γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ


Τούρτα Σοκολάτα Sacher (Αυστρία)
Εκτέλεση


Βάζετε σε μια λεκάνη του κρόκους του αυγού και τη ζάχαρη και τα δουλεύετε με ένα ξύλινο κουτάλι, ώσπου να
γίνουν ένα μίγμα αφράτο και μαλακό, χωριστά δουλεύετε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγγα. Αναμιγνύετε το αλεύρι
με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνετε από ψιλό τρυπητό μέσα στο μίγμα των κρόκων ανακατεύοντας
πάντα με το κουτάλι. Έπειτα προσθέτετε πολύ αργά την μαρέγγα. Αλοίφετε με βούτυρο μια φόρμα διαμέτρου 26εκ.
την πασπαλίζετε με αλεύρι και ρίχνετε το μίγμα. Βάζετε τη φόρμα στο φούρνο επί 30 λεπτά. Η τούρτα θα είναι
έτοιμη όταν την τρυπήσετε με μια οδοντογλυφίδα και βγεί στεγνή. Τότε τη βγάζετε από το φούρνο και την 
αφήνετε να κρυώσει. Την χωρίζετε σε τρία οριζόντια φύλλα - δίσκους. Αλοίφετε την επιφάνεια του πρώτου φύλου
μ' ένα στρώμα μαρμελάδας βερύκοκο. Ακουμπάτε από πάνω το δεύτερο φύλλο και το περιχύνετε με ρούμι και το 
αλοίφετε με ένα στρώμα μαρμελάδας. Ακουμπάτε και το τρίτο φύλλο και το γλασάρετε με τη σοκολάτα που θα έχετε
διαλύσει με λίγο ζεστό γάλα και λίγη ζάχαρη άχνη. Φροντίζετε να καλύψει η ρευστή σοκολάτα όλη την επιφάνεια
της τούρτας με παραλληλες και διασταυρωμένες λωριδίτσες σοκολάτας. 

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0