RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Σαρλότ Σοκολάτα (Γαλλία)

Υλικά


100γρ. σαβαγιάρ
100γρ. κουβερτούρα τρυμμένη
250γρ. γάλα
3 κρόκους 
80γρ. ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι
60γρ. σοκολάτα χοντροκομμένη
6 φύλλα ζελατίνα
250γρ. ανθόγαλο
λίγη ζάχαρη άχνη με βανίλια
3 κουταλιές ζεστό νερό
1 ποτηράκι του κρασιού ρούμι
1 βαζάκι κεράσια διατηρημένα σε ποτό
ένα κουταλάκι αμύγδαλα ψιλοκομμένα


Σαρλότ Σοκολάτα (Γαλλία)
Εκτέλεση


Σε μια μικρή κατσαρόλα χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα αραιώνετε με το ελφρά αλατισμένο γάλα
και τα βάζετε να ζεσταθούν σε μπαιν μαρί. Ανακατεύοντας διαρκώς, προσθέτετε και τη χοντροκομένη σοκολάτα.
Χτυπάτε καλά τα υλικά να φουσκώσουν χωρίς να αφήσετε το νερό του μπαιν μαρί να βράσει δυνατά. Κατεβάζετε 
την κατσαρόλα από τη φωτιά, βρέχετε τη ζελατίνα με κρύο νερό, τη στοίβετε, τη ρίχνετε μέσα στην κρέμα,
ανακατεύετε και την αφήνετε να κρυώσει. Προσθέτε το μισό ανθόγαλο (που θα έχετε χτυπήσει με τη ζάχαρη)
την υπόλοιπη σαντυγή την βάζετε μέσα στο κορνέ και την αφήνετε στο ψυγείο. Βρέχετε με νερό μια βαθιά
φόρμα και την γεμίζετε με την κρέμα. Θα την αφήσετε στο ψυγείο 6 ώρες. Μέτα αναποδογυρίζετε το γλυκό σε 
μια πιατέλα λιώνετε τη ζάχαρη και την βανίλια με τρεις κουταλιές ζεστό νερό και ένα ποτηράκι ρούμι. 
Βουτάτε τα σαβαγιάρ και μόλις τα βγάλετε τα ξαναβουτάτε στην τρυμμένη σοκολάτα. Βάζετε τα μπισκότα όρθια
ολόγυρα στο γλυκό και στην κορυφή του. Με την σαντυγή που έχετε στο ψυγείο κάνετε διάφορες τουφίτσες στα
κενά σημεία. Βάζετε εδώ κι εκεί , συμετρικά, τα κερασάκια και πασπαλίζετε τη σαρλός με ψιλοκομμένα 
αμύγδαλα.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0