RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Μοσχαρίσιες μπουκιές (Τσεχία)

Υλικά


1 κιλό σπάλα μοσχαριού
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα ψιλοκομμένα
1 ρίζα σέλινο ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
1/4 κιλού μανιτάρια φρέσκα ή 35γρ. ξερά
1/4 κιλού αποφλοιωμένες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 ποτήρι του νερό ζωμός
αλάτι, πιπέρι


Μοσχαρίσιες μπουκιές (Τσεχία)

Εκτέλεση

Κόβετε το κρέας σε κομματάκια. Καθαρίζετε καλά τα μανιτάρια από το χώμα, αφαιρείτε τη φλούδα από τα κοτσάνια,
σκουπίζετε τα κεφάλια με ένα καθαρό πανί, τα πλένετε και τα κόβετε σε φετούλες. Βάζετε μια κατσαρόλα στη φωτιά με το λάδι και το βούτυρο. Όταν κάψουν προσθέτετε τα κομματάκια του κρέατος και τα ψιλοκομμένα χορταρικά.
Μόλις ροδίσει το κρέας προσθέτετε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι. Τα καβουρδίζετε λίγο και τα σβύνετε με το λευκό κρασί. Όταν εξατμισθεί προσθέτετε τις ντομάτες και ένα ποτήρι ζωμό κρέατος. Σκεπάζετε την κατσαρόλα χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να βράζει επί μια ώρα. Όταν το κρέας θα έχει ψηθεί βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σερβίρετε το φαγητό σε ένα οβάλ ζεστό πυρέξ και το γαρνίρετε με κουταλιές πουρέ από πατάτα.


Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0