RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Μπαρμπούνια αλά Λιβορνέζε (Ιταλία)

Υλικά


1 1/4 κιλού μπαρμούνια μέτριου μεγέθους
1/2 κιλό αποφλοιωμένες ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο τρυμμένο
ψιλοκομμένος μαϊντανός 
1 κουταλιά τρυμμένο κρεμμύδι
ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
5 κουταλιές ελαιόλαδο
λιγο αλεύρι


Συνταγή Μπαρμπούνια αλά Λιβορνέζε (Ιταλία)
Εκτέλεση


Αφαιρείτε τα λέπια και τα εντόσθια απο τα μπαρμπούνια, τα πλένετε προσεχτικά και τα σκουπίζετε με 
μια πετσετα. Τα αλατοπιπερώνετε τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε ελαφρά σε ζεστό λάδι. Όταν 
ροδίσουν και από τις δυο πλευρές τα τοποθετείτε σε ένα ταψάκι ή πυρεξ και τα διατηρείτε ζεστά.
Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες βγάζετε τους σπόρους τις στραγγίζετε, τις ψιλοκόβετε και τις σωτάρετε
μέσα στο λάδι που τηγανίσατε τα ψάρια προσθέτοντας το κρεμμύδι το σκόρδο τον μαϊντανό ψιλοκομμένο
την ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζετε την σάλτσα και όταν πήξει περιχύνετε τα ψάρια και βάζετε
το πυρέξ σε ζεστό φούρνο επί 5 λεπτά. Πριν σερβίρετε τα ψάρια τα περιχύνετε με λίγο ωμό λάδι. 

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0