RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Μπακαλιάρος αλά Βιτσιντίνα (Ιταλία)

Υλικά


800γρ. ξερός μπακαλιάρος 
100γρ. αντζούγιες αλατισμένες
1 λίτρο γάλα
1 ποτήρι ανθόγαλο
2 κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
ψιλοκομμένος μαϊντανός
100γρ. τυρί παρμεζάνα τρυμμένη
100γρ. βούτυρο
2 ποτήρια ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
βραστές πατάτες


Συνταγή Μπακαλιάρος αλά Βιτσιντίνα (Ιταλία)
Εκτέλεση


Βγάζετε το δέρμα από τον μπακαλιάρο που έχετε βάλει από το βράδυ στο νερό για να μαλακώσει και να 
ξαρμυρίσει. Τον ανοιγετε από τον πλάι και αφαιρείτε το ψαροκόκκαλο. Αφαιρείτε το αλάτι από τις
αντζούγιες τις πλένετε με φέτες λεμονιού και βγάζετε το κόκκαλο. Τις κόβετε σε πολύ ψιλά κομμάτακια,
τις ανακατεύετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και μια λιωμμένη σκέλιδα σκόρδο και προσθέτετε και την 
τρυμμένη παρμεζάνα.Με αυτό το μείγμα γεμίζετε καλά τον μπακαλιάρο. Τον κλείνετε από το πλάι πιέζοντας
με τα δάχτυλα και τον κόβετε σε μεγάλα κομμάτια τα αλευρώνετε και τα τοποθετείτε πάλι ενωμένα σε πυρεξ
με το μισό λάδι. Σωτάρετε σε μια κατσαρόλα με το υπόλοιπο λάδι και βούτυρο τα κρεμμύδια, τα οποία έχετε
κόψει σε φετούλες και όταν ροδίσουν τα ρίχνετε στον μπακαλιάρο. Ρίχνετε το ανάλογο αλάτι και πιπέρι και
περιχύνετε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με γάλα και ανθόγαλο. Βάζετε το πυρεξ στο φούρνο, και ψήνετε
ώσπου να απορροφηθεί το γάλα. Όταν το βγάλετε από τη φωτιά, το πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό
και το περιχύνετε με λίγο ωμό λάδι. Το φέρνετε στο τραπέζι μεσα στο πυρεξ και το συνοδεύετε με βραστές
πατάτες.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0