Υλικά
6 φιλέτα του αγίου Πέτρου (από ψαχνό ψαριού)
*ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ειναι είδος ψαριού*
γαλέττα
3 κουταλιές αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
λεμόνι
3 αυγά
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και πλένετε τα φιλέτα του ψαριού σε νερό και χυμό λεμονιού. Τα σκουπίζετε και τα αλευρώνετε
ένα ένα. Έπειτα τα βουτάτε σε μια λεκάνιτσα ώπου έχετε χτυπήσει τα αυγά με λίγο αλάτι και σταγόνες
λεμονιού. Τα βγάζετε και τα τυλίγετε στην γαλέττα από τις δύο πλευρές. Βάζετε σε ένα τηγάνι στη φωτιά
το λάδι και το βούτυρο και όταν κάψουν ρίχνετε και τα φιλέτα του ψαριού, πρώτα σε δυνατή φωτιά για να
ροδίσουν και ύστερα σε σιγανώτερη για να ψηθούν καλά και εσωτερικά. Τα γυρίζετε προσεκτικά από την μια
πλευρά και από την άλλη για να τηγανιστούν ομοιόμορφα. Όταν ετοιμασθούν τα σερβίρετε σε μια πολύ ζεστή
πιατέλα και τα γαρνίρετε με ωραίες κομμένες φέτες λεμονιού, με κλωναράκια μαϊντανού με σγουρά αντίδια
και φέτες κόκκινες και κίτρινες πιπεριάς.
Καλή επιτυχία!!!
6 φιλέτα του αγίου Πέτρου (από ψαχνό ψαριού)
*ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ειναι είδος ψαριού*
γαλέττα
3 κουταλιές αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
λεμόνι
3 αυγά
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και πλένετε τα φιλέτα του ψαριού σε νερό και χυμό λεμονιού. Τα σκουπίζετε και τα αλευρώνετε
ένα ένα. Έπειτα τα βουτάτε σε μια λεκάνιτσα ώπου έχετε χτυπήσει τα αυγά με λίγο αλάτι και σταγόνες
λεμονιού. Τα βγάζετε και τα τυλίγετε στην γαλέττα από τις δύο πλευρές. Βάζετε σε ένα τηγάνι στη φωτιά
το λάδι και το βούτυρο και όταν κάψουν ρίχνετε και τα φιλέτα του ψαριού, πρώτα σε δυνατή φωτιά για να
ροδίσουν και ύστερα σε σιγανώτερη για να ψηθούν καλά και εσωτερικά. Τα γυρίζετε προσεκτικά από την μια
πλευρά και από την άλλη για να τηγανιστούν ομοιόμορφα. Όταν ετοιμασθούν τα σερβίρετε σε μια πολύ ζεστή
πιατέλα και τα γαρνίρετε με ωραίες κομμένες φέτες λεμονιού, με κλωναράκια μαϊντανού με σγουρά αντίδια
και φέτες κόκκινες και κίτρινες πιπεριάς.
Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου