RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Παέγια Βαλεντσιάνα (Ισπανία)

Υλικά


2 κοτόπουλα μικρά 
24 σαλιγκάρια
6 γαρίδες 
1 κιλό μύδια
150γρ. ελαιόλαδο
300γρ. ρύζι
150γρ. λουκάνικα κομμένα σε φέτες
100γρ. φασόλια
250γρ. μπιζέλια
6 πάτοι από αγκινάρες
150γρ. ντομάτα
3 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
1 πιπεριά
1 λίτρο ζωμό
αλάτι
2γρ. ζαφορά


Συνταγή Παέγια Βαλεντσιάνα (Ισπανία)
Εκτέλεση


Βράζετε τα σαλιγκάρια σε αλατισμένο νερό, καθώς και τις γαρίδες, πλένετε τα μύδια, τα βάζετε 
γρήγορα σε δυνατή φωτιά για να ανοίξουν και τα διατηρείτε όλα σε ζεστό μέρος. Ψιλοκόβετε το
σκόρδο και το τσιγαρίζετε με το λάδι. Σε αυτό το λάδι ροδοκοκκινίζετε τα κοτόπουλα, κομμένα σε 
κομμάτακια, προσθέτετε τα χορταρικά το λουκάνικο και σβήνετε με ζεστό ζωμό. Αλατίζετε, ρίχνετε
την πιπεριά, την ζαφορά και αφήνετε να ψηθεί για 30 λεπτά. Σε άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε 
50γρ. λάδι και καβουρδίζετε το ρύζι. Το ρίχνετε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και τα χορταρικά,
προσθέτε και την ντομάτα, κομμένη σε κομμάτια περιχύνετε με μια κουτάλα ζεστό νερό και τοποθετείτε
το φαγητό σε ζεστό φούρνο για 18 λεπτά. 5 λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος, προσθέτετε τις
γαρίδες τα σαλιγκάρια και τα μύδια. Σερβίρετε την πάεγια βαλεντσιάνα, μέσα στο γουόκ.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0