RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Ψάρι βραστό (Γαλλία)

Υλικά


1 πέρκα 1 1/2 κιλού
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1/2 ρίζα σέλινο
κόκκοι πιπεριού
1 φύλλο δάφνης
1 λεμόνι
3 κουταλιές ξύδι
1 1/2 λίτρο νερό
1/2 λίτρο λευκό ξηρό κρασί
αλάτι
μαγιονέζα για το σερβίρισμα


Συνταγή Ψάρι βραστό (Γαλλία)
Εκτέλεση


Ετοιμάζετε το ζωμό (κουρ-μπουγιον) βάζοντας στην κατσαρόλα το νερό, το κρασί, το λεμόνι, το ξύδι, 
όλα τα χορταρικά ψιλοκομμένα, το πιπέρι τρυμμένο και αλάτι. Τ' αφήνετε να βράσουν επί μισή ώρα
ξαφρίζετε το ζωμό έπειτα βγάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά για να κρυώσει ο ζωμός. Καθαρίζετε 
την πέρκα, αφαιρείτε τα σπλάχνα και τα πτερύγια και την πλένετε καλά. Την σκουπίζετε και την 
τρίβετε με μισό λεμόνι για να μην σπάσει το δέρμα κατά το βράσιμο. Τοποθετείτε την πέρκα μέσα 
στον κρύο ζωμό και τον βάζετε ξανά στην φωτιά. Όταν παρει βράσει χαμηλώνετε την φωτιά. Όταν 
πεταχτεί το μάτι της πέρκας προς τα έξω έχει πια βράσει, σβήνετε την φωτιά και την αφήνετε
ακόμα μέσα στο ζωμό επί πέντε λεπτά. Στραγγίζετε το ψάρι, το τοποθετείτε σε μια κατάλληλη οβάλ
πιατέλα και το γαρνίρετε με φέτες λεμονιού, τοποθετειμένες επάνω και γύρω από το ψάρι, ροδέλλες
από καρότα και φουντίτσες από μαϊντανό. Σερβίρετε την πέρκα στο τραπέζι μαζί με μαγιονέζα
ξεχωριστά σε μια σαλατιέρα και σε μια άλλη ωμό λάδι, λεμόνι αλάτι και πιπέρι τρυμμένο.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0