Υλικά
1 γλώσσα 1/4 κιλού
1 κομμάτι από ουρά φρύνου 1/2 κιλού
1 πέρκα 1/2 κιλού
12 ουρές καραβίδων
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Καθαρίζετε την γλώσσα, βγάζετε το δέρμα της, την ανοίγετε και αφαιρείτε τα εντόσθια. Από την πέρκα
αφαιρείτε τα λέπια και τα εντόσθια. Βγάζετε από τις καραβίδες το κέλυφος. Πλένετε έπειτα όλα τα
είδη των ψαριών μέσα σε μπόλικο νερό, στο οποίο έχετε ρίξει αλάτι ή χυμό λεμονιού. Σκουπίζετε τα
ψάρια προσεχτικά και τα πασπαλίζετε εσωτερικά και εξωτερικά με αλάτι και πιπέρι. Θερμαίνετε καλά
τη σχάρα και μόλις κάψει την σκουπίζετε καλά με χαρτί κουζίνας. Βάζετε πρώτα να ψήνετε η ουρά
του φρύνου, που χρειάζετε περισσότερο χρόνο, έπειτα προσθέτετε την πέρκα στην συνέχεια την
γλώσσα και στο τέλος τις ουρές των καραβίδων περασμένες σε σουβλάκια. Όταν αρχίζουν να ροδίζουν
τα ψάρια, χαμηλώνετε την φωτιά. Όταν βεβαιωθείτε ότι ψήθηκαν από την μιά πλευρά, τα γυρίζετε και
από την άλλη και αφήνετε να ψηθούν επί 15-25 λεπτά.Τοποθετείτε τα ψάρια πολύ ζεστά σε μια πιατέλα,
τα περιχύνετε με λίγο ωμό λάδι, με αλάτι, ψιλοκομμένο μαίντανό, χυμό λεμονιού και τα γαρνίρτε με
πράσινα χορταρικά και φέτες λεμονιού.
Καλή επιτυχία!!!
1 γλώσσα 1/4 κιλού
1 κομμάτι από ουρά φρύνου 1/2 κιλού
1 πέρκα 1/2 κιλού
12 ουρές καραβίδων
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Καθαρίζετε την γλώσσα, βγάζετε το δέρμα της, την ανοίγετε και αφαιρείτε τα εντόσθια. Από την πέρκα
αφαιρείτε τα λέπια και τα εντόσθια. Βγάζετε από τις καραβίδες το κέλυφος. Πλένετε έπειτα όλα τα
είδη των ψαριών μέσα σε μπόλικο νερό, στο οποίο έχετε ρίξει αλάτι ή χυμό λεμονιού. Σκουπίζετε τα
ψάρια προσεχτικά και τα πασπαλίζετε εσωτερικά και εξωτερικά με αλάτι και πιπέρι. Θερμαίνετε καλά
τη σχάρα και μόλις κάψει την σκουπίζετε καλά με χαρτί κουζίνας. Βάζετε πρώτα να ψήνετε η ουρά
του φρύνου, που χρειάζετε περισσότερο χρόνο, έπειτα προσθέτετε την πέρκα στην συνέχεια την
γλώσσα και στο τέλος τις ουρές των καραβίδων περασμένες σε σουβλάκια. Όταν αρχίζουν να ροδίζουν
τα ψάρια, χαμηλώνετε την φωτιά. Όταν βεβαιωθείτε ότι ψήθηκαν από την μιά πλευρά, τα γυρίζετε και
από την άλλη και αφήνετε να ψηθούν επί 15-25 λεπτά.Τοποθετείτε τα ψάρια πολύ ζεστά σε μια πιατέλα,
τα περιχύνετε με λίγο ωμό λάδι, με αλάτι, ψιλοκομμένο μαίντανό, χυμό λεμονιού και τα γαρνίρτε με
πράσινα χορταρικά και φέτες λεμονιού.
Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου