RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Ιταλική Καρμπονάρα η Αυθεντική

Υλικά

-1 πακέτο σπαγγέτι
-4 φέτες μπέικον ή pancetta ψιλοκομμένα
-4 αβγά
-1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-1 κουτ. σούπας βούτυρο
-αλάτι, πιπέρι
Ιταλική Καρμπονάρα η Αυθεντική

Εκτέλεση

Bράζουμε αρκετό νερό σε κατσαρόλα και ρίχνουμε 1 κουταλάκι αλάτι. Bράζουμε το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και προσθέτουμε το μπέικον. Σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να ροδίσει καλά. Ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό επιπλέον. Χτυπάμε με πιρούνι την παρμεζάνα και τα αβγά σε μπολ. Προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο από το νερό όπου βράζουν τα μακαρόνια χτυπώντας το μείγμα πολύ καλά. Mόλις σουρώσουμε τα μακαρόνια, τα μεταφέρουμε απευθείας στο τηγάνι με το μπέικον και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα αβγών και τυριού και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0