RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Φαγκρί με πράσινες ελιές (Σαρδηνία)

Υλικά


4 φαγκρια από 300γρ.
200γρ. αλεύρι
400γρ. μπρόκολο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
250 ml λευκό κρασί pardu dry
αλάτι, πιπέρι
100γρ. πράσινες ελιές

Για το γαρνίρισμα
ντοματίνια
Φαγκρί με πράσινες ελιές (Σαρδηνία)


Εκτέλεση


Ξελεπίζουμε τα ψάρια, αφαιρούμε τα εντόσθια και τα πλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Τα σκουπίζουμε με καθάρο
πανί και τα αλευρώνουμε. Κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια, τα πλένουμε και τα βράζουμε για 3-4 λεπτά σε αλατισμένο
νερό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίζουμε τα φαγκριά για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Περιχύνουμε το ψάρι
με κρασί, το αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να βράσει λίγο. Προσθέτουμε στο ψάρι τις πράσινες ελιές και τις 
αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά. Βουτάμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου σε παγωμένο νερό. Τοποθετούμε
τα ψάρια σε πιάτα, δίπλά τους τις ελιές και το μπρόκολο και γαρνίρουμε με ντοματίνια.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0