RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Ντάκος με ντομάτα και φέτα (Κρήτη)

Υλικά


1 κιλό σταρένιο αλεύρι
160γρ. σταρένιο αλεύρι ολικής αλέσεως
160γρ. κρίθινο αλεύρι
15γρ. φρέσκια μαγιά
1 κ.γ. αλάτι
150ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 μέτριες ντομάτες
150γρ. φέτα
ρίγανη
Ντάκος με ντομάτα και φέτα (Κρήτη)


Εκτέλεση


Αναμειγνύουμε σε λεκάνη όλα τα αλεύρια και κάνουμε στη μέση λακουβίτσα. Τρίβουμε με τα δάχτυλα τη μαγιά μέσα στη
λακουβίτσα και προσθέτουμε αλάτι και περίπου 200ml χλιαρό νερό. Ζυμώνουμε το μείγμα να γίνει σφιχτή ζύμη, την 
κάνουμε μπάλα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια
περίπου 300γρ. το καθένα και φτιάχνουμε ροδέλες. Τις τοποθετούμε πάνω σε αλευρώμενη λαμαρίνα. Τις βάζουμε για 15
λεπτά στο φούρνο να ανέβουν σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια τους ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Κόβουμε οριζόντια τα ψωμάκια και τα αφήνουμε για 40 λεπτά στο φούρνο να στεγνώσουν. Βάζουμε από 1 ντάκο σε κάθε πιάτο
και τον ραντίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο. Πολτοποιούμε τις ντομάτες και τις μοιράζουμε πάνω στους ντάκους. Τρίβουμε
τη φέτα με τα δάχτυλα και τη μοιράζουμε πάνω από τις ντομάτες. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και σερβίρουμε τους ντάκους
με την ντομάτα δροσερούς.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0