RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Κανελόνια με ρικότα και σπανάκι (Σικελία)

Υλικά


Γέμιση
1 σκελίδα σκόρδο
1κ.σ. ελαιόλαδο
500γρ. φρέσκο σπανάκι
500γρ. ρικότα
100γρ. τριμμένο πεκορίνο
50ml μπράντι
1κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
1 κρόκου αυγού


Κανελόνια με ρικότα και σπανάκι (Σικελία)
Ζύμη
500ml γάλα
3 αυγά
αλάτι, πιπέρι
250γρ. αλεύρι

Σάλτσα ντομάτα
1/2 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
30ml ελαιόλαδο
500γρ. ντομάτες
αλάτι, πιπέρι
1/2 ματσάκι βασιλικό

Μπεσαμέλ
500ml γάλα
150γρ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
50γρ. αλεύρι
1 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

Για το γαρνίρισμα
μαϊντανό
Κανελόνια με ρικότα και σπανάκι (Σικελία)


Εκτέλεση


ΖΥΜΗ: Χτυπάμε το γάλα με τα αυγά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σιγά σιγά και το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά, να γίνει
ομοιογενές ζύμη. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι με αντικολλητική επένδυση και ψήνουμε μέσα εκεί τις κρέπες.

Βράζουμε 2 ποτήρια νερό με 1 σκελίδα σκόρδο και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ζεματάμε το σπανάκι που έχουμε
πλύνει προτύτερα. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το σπανάκι και το αναμειγνύουμε με τυρί, μπράντι, μυρώδικα και το κρόκο.

ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ: Σοτάρουμε μέσα σε ελαιόλαδο τη σκελίδα του σκόρδου και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε τις ντομάτες
κομμένες σε κύβους, αλάτι, πιπέρι και το βασιλικό και βράζουμε για 20 περίπου λεπτά σε χαμηλή φωτιά. 

ΜΠΕΣΑΜΕΛ: Βράζουμε το γάλα με το βούτυρο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Διαλύουμε το αλεύρι σε πάρα πολύ λίγο νερό και 
το προσθέτουμε στο γάλα που βράζει. Ρίχνουμε και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.

Γεμίζουμε τις κρέπες και τις τυλίγουμε. Βάζουμε τη μισή δόση κι από τις δύο σάλτσες μέσα σε πυρίμαχο. Τοποθετούμε τα 
κανελόνια και περιχύνουμε με τις υπόλοιπες σάλτσες. Πασπαλίζουμε με πεκορίνο και ψήνουμε για 10 λεπτά στο φούρνο
στους 180 βαθμούς. Γαρνίρουμε με μαϊντανό.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0