Υλικά
1 μαρούλι κατσαρό (λόλα)
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ξύδι βάλσαμικο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Τηγάνιτες τυριού
400 γρ. αλεύρι
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
αλάτι
2 αυγά
400 ml γάλα
1 φρέσκο κατσικίσιο ή πρόβειο τυρί
500 ml σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, μια πρέζα αλάτι και τα αυγά. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε να
γίνουν φίνο ζυμάρι. Τρίβουμε το τυρί με τα δάχτυλα. Προσθέτουμε το τυρί στο ζυμάρι και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 1 ώρα. Πλένουμε τη σαλάτα. Βάζουμε λίγο αλάτι και πιπέρι σε λεκάνη, προσθέτουμε
ξύδι και λάδι και ανακατεύουμε. Με δύο κουτάλια της σούπας φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες από ζυμάρι και τις
τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τις αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε τοποθετώντας
τες πάνω σε φύλλα πράσινης σαλάτας που έχουμε βουτήξει στο λαδόξυδο.
Καλή επιτυχία!!!
1 μαρούλι κατσαρό (λόλα)
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ξύδι βάλσαμικο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Τηγάνιτες τυριού
400 γρ. αλεύρι
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
αλάτι
2 αυγά
400 ml γάλα
1 φρέσκο κατσικίσιο ή πρόβειο τυρί
500 ml σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, μια πρέζα αλάτι και τα αυγά. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε να
γίνουν φίνο ζυμάρι. Τρίβουμε το τυρί με τα δάχτυλα. Προσθέτουμε το τυρί στο ζυμάρι και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 1 ώρα. Πλένουμε τη σαλάτα. Βάζουμε λίγο αλάτι και πιπέρι σε λεκάνη, προσθέτουμε
ξύδι και λάδι και ανακατεύουμε. Με δύο κουτάλια της σούπας φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες από ζυμάρι και τις
τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τις αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε τοποθετώντας
τες πάνω σε φύλλα πράσινης σαλάτας που έχουμε βουτήξει στο λαδόξυδο.
Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου