RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με φέτα

Υλικά

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με φέτα
Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με φέτα
4 κόκκινες πιπεριές κέρατο
180 γρ τυρί φέτα
ελαιόλαδο
ρίγανη
αλάτι

Εκτέλεση

Πλύντε τις πιπεριές, βάλτε τις σε ένα ταψί ή πυρέξ, προσθέστε λίγο νερό, όσο είναι αρκετό για να καλύψει τον πάτο, και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20-30 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος γυρίστε τις πιπεριές, τουλάχιστον μία φορά. Όταν, τρυπώντας με ένα πιρούνι οι πιπεριές είναι μαλακές, είναι έτοιμες. Βγάλτε τις πιπεριές από το φούρνο, αφήστε τις να κρυώσoυν και ξεφλουδίστε τις. Ανοίξτε προσεκτικά μία πλευρά της κάθε πιπεριάς, ίσα-ίσα για να αφαιρέσετε τους σπόρους. Αλατίστε τις πιπεριές. Κόψτε τη φέτα σε κομμάτια, πάχους περίπου 2 cm και τοποθετήστε ένα κομμάτι, κατά το μήκος, μέσα σε κάθε πιπεριά. Αν το κομμάτι της φέτας δεν είναι στο ίδιο μάκρος της πιπεριάς, μπορείτε να προσθέσετε άλλο ένα κομμάτι, έτσι ώστε ολόκληρο το μήκος της πιπεριάς να είναι καλυμμένο από τη φέτα. Βρέξτε τη φέτα με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίστε με λίγη ρίγανη. Κλείστε την άκρη της κάθε πιπεριάς και τα τοποθετείστε τις σε ένα ταψί ή πυρέξ . Βρέξτε τις πιπεριές με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίστε με λίγη ρίγανη. Ζεστάνετε τις γεμιστές πιπεριές σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 ° C, για περίπου δέκα λεπτά, έτσι ώστε η φέτα να μαλακώσει. Σερβίρετε τις πιπεριές γεμιστές με φέτα ζεστές!

 Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0