RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Αλμυρό κέικ με ζαμπόν

Υλικά

Μια εύκολη και νόστιμη λιχουδιά για το τραπέζι σας!
Για 6 έως 8 άτομα


2 αυγά
50ml σησαμέλαιο
80ml γάλα
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ μπουκετάκι Bok Choy (κινέζικο λάχανο)
1 καρότο τριμμένο
6 λωρίδες ζαμπόν ψιλοκομμένο
70 γραμμάρια ένταμ τριμμένο
70 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι
Αλμυρό κέικ με ζαμπόν
Αλμυρό κέικ με ζαμπόν

Εκτέλεση

Σε ένα τηγανάκι σοτάρετε με λίγο λάδι το τριμμένο καρότο μαζί με το κρεμμύδι.
Μόλις μαλακώσουν, χαμηλώνετε την φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε τα αυγά και χτυπάτε με το σησαμέλαιο, το γάλα και μετά προσθέτετε το ψιλοκομμένο choy bok.
Στο τέλος συμπληρώνετε το μείγμα κρεμμυδιού και το τριμμένο τυρί, το ζαμπόν ψιλοκομμένο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλατοπίπερο.
Ανακατεύετε άλλη μια φορά και ρίχνετε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα σιλικόνης ή σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα.
Ψήνετε στη μέση του φούρνου, στις αντιστάσεις για 40 λεπτά στους 180 ℃.


Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0