RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Καρπουζόπιτα Μήλου

Υλικά

Μία νησιώτικη, καλοκαιρινή συνταγή που ξετρελαίνει!

Για 2  έως 4 άτομα

1 μεγάλο καρπούζι
6-7 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
200 γραμμάρια μέλι
σουσάμι
Καρπουζόπιτα Μήλου
Καρπουζόπιτα Μήλου

Εκτέλεση

Ψιλοκόψτε το καρπούζι και καθαρίστε το απ’ τα κουκούτσια. Στη συνέχεια ρίξτε το σε ένα σουρωτήρι και στύψτε με τα χέρια, ώστε να χάσει όσο πιο πολλά υγρά γίνετε.
Αφήστε το καρπούζι να μείνει στο σουρωτήρι για 1 ώρα. Μετά το πλάθεται με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 6 – 7 κουταλιές αλεύρι.

Καρπουζόπιτα Μήλου

Προσθέτετε τη ζάχαρη και το μεγαλύτερο μέρος από το μέλι.
Το μείγμα θα πρέπει να μην είναι πολύ πηχτό και σε καμία περίπτωση νερουλό. Έπειτα το αδειάζεται σε ένα ταψάκι, αλείφοντας το με λάδι. Αδειάζεται με τέτοιο τρόπο το μείγμα, έτσι ώστε να μην ξεπεράσει σε ύψος τα 2 – 2,5 εκατοστά.
Το καλύπτετε με σουσάμι και το βάζετε για ψήσιμο (45 με 50 λεπτά). Μόλις βγάλετε την καρπουζόπιτα καυτή από το φούρνο, την περιχύνετε με το υπόλοιπο μέλι και περιμένετε να το απορροφήσει.


Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0