Υλικά
Μία νησιώτικη, καλοκαιρινή συνταγή που ξετρελαίνει!
Για 2 έως 4 άτομα
1 μεγάλο καρπούζι
6-7 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
200 γραμμάρια μέλι
σουσάμι
Μία νησιώτικη, καλοκαιρινή συνταγή που ξετρελαίνει!
Για 2 έως 4 άτομα
1 μεγάλο καρπούζι
6-7 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
200 γραμμάρια μέλι
σουσάμι
![]() |
Καρπουζόπιτα Μήλου |
Εκτέλεση
Ψιλοκόψτε το καρπούζι και καθαρίστε το απ’ τα κουκούτσια. Στη συνέχεια ρίξτε το σε ένα σουρωτήρι και στύψτε με τα χέρια, ώστε να χάσει όσο πιο πολλά υγρά γίνετε.
Αφήστε το καρπούζι να μείνει στο σουρωτήρι για 1 ώρα. Μετά το πλάθεται με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 6 – 7 κουταλιές αλεύρι.
Προσθέτετε τη ζάχαρη και το μεγαλύτερο μέρος από το μέλι.
Το μείγμα θα πρέπει να μην είναι πολύ πηχτό και σε καμία περίπτωση νερουλό. Έπειτα το αδειάζεται σε ένα ταψάκι, αλείφοντας το με λάδι. Αδειάζεται με τέτοιο τρόπο το μείγμα, έτσι ώστε να μην ξεπεράσει σε ύψος τα 2 – 2,5 εκατοστά.
Το καλύπτετε με σουσάμι και το βάζετε για ψήσιμο (45 με 50 λεπτά). Μόλις βγάλετε την καρπουζόπιτα καυτή από το φούρνο, την περιχύνετε με το υπόλοιπο μέλι και περιμένετε να το απορροφήσει.
Καλή επιτυχία!!!
Ψιλοκόψτε το καρπούζι και καθαρίστε το απ’ τα κουκούτσια. Στη συνέχεια ρίξτε το σε ένα σουρωτήρι και στύψτε με τα χέρια, ώστε να χάσει όσο πιο πολλά υγρά γίνετε.
Αφήστε το καρπούζι να μείνει στο σουρωτήρι για 1 ώρα. Μετά το πλάθεται με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 6 – 7 κουταλιές αλεύρι.
Προσθέτετε τη ζάχαρη και το μεγαλύτερο μέρος από το μέλι.
Το μείγμα θα πρέπει να μην είναι πολύ πηχτό και σε καμία περίπτωση νερουλό. Έπειτα το αδειάζεται σε ένα ταψάκι, αλείφοντας το με λάδι. Αδειάζεται με τέτοιο τρόπο το μείγμα, έτσι ώστε να μην ξεπεράσει σε ύψος τα 2 – 2,5 εκατοστά.
Το καλύπτετε με σουσάμι και το βάζετε για ψήσιμο (45 με 50 λεπτά). Μόλις βγάλετε την καρπουζόπιτα καυτή από το φούρνο, την περιχύνετε με το υπόλοιπο μέλι και περιμένετε να το απορροφήσει.
Καλή επιτυχία!!!
Δημοσίευση σχολίου