RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Cheesecake με ανανά και καρύδα (Pina colada)

Υλικά

Ένα δροσερό, πρωτότυπο και απολαυστικό γλυκό

Για 4 έως 6 άτομα


Για τη βάση μπισκότου
125 γραμμάρια μπισκότα ολικής άλεσης
50 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση
300ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
250 γραμμάρια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
50 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
200 γραμμάρια φρέσκο ανανά πολτοποιημένο
½ φλιτζάνι κρέμα καρύδας
2 κουταλιές του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη
κομμάτια ανανά
¼ φλιτζάνι θρυμματισμένη καρύδα καβουρδισμένη

Cheesecake με ανανά και καρύδα (Pina colada)
Cheesecake με ανανά και καρύδα (Pina colada)

Εκτέλεση

Για τη βάση μπισκότου
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το θρυμματισμένο μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Μοιράζετε το μείγμα μπισκότου σε κάθε ποτήρι και τα βάζετε στο ψυγείο, ενώ ετοιμάζετε τη γέμιση.

Για τη γέμιση
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη μαζί, μέχρι γίνει απαλή κρέμα.
Ρίχνετε τον πολτοποιημένο ανανά σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνετε για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρει μια βράση. Αυτό γίνεται για να μην πικρίσει ο ανανάς. Αφήνετε να κρυώσει ο ανανάς πριν τον ανακατέψτε με το υπόλοιπο μείγμα.
Σ’ αυτό το σημείο χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαν σαντιγί.
Cheesecake με ανανά και καρύδα (Pina colada)

Ρίχνετε τον ανανά, την κρέμα καρύδας και τη βανίλια μέσα στο μείγμα από το τυρί κρέμα και ανακατεύετε το μείγμα με τη σφικτή σαντιγί, μέχρι να γίνει μια απαλή και λεία κρέμα.
Ρίχνετε την κρέμα πάνω από το μείγμα μπισκότου και βάζετε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 3 ώρες.

Για την επικάλυψη
Διακοσμήστε με καβουρδισμένη καρύδα και κομμάτια ανανά.


Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0