RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Κοτόπουλο με κριθαράκι

Υλικά

Για 2 έως 4 άτομα
1/2 κιλό κριθαράκι χοντρό
1 ολόκληρο κοτόπουλο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
3 κοφτές κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
Κοτόπουλο με κριθαράκι

Εκτέλεση

Πλένετε και καθαρίζετε το κοτόπουλο και το κόβετε σε μερίδες.
Το βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτετε 1 λίτρο ζεστό νερό, τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο με λίγο νερό και αλατοπιπερώνετε.
Βάζετε το κοτόπουλο στο φούρνο να ψηθεί για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά στον αέρα στους 200 βαθμούς μαζί με το ζωμό της κατσαρόλας.
Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο, ρίχνετε στο ταψί το κριθαράκι με το ανάλογο ζεστό νερό υπολογίζοντας και το νερό, που υπάρχει στο ταψί, 2 1/2 – 3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό για κάθε 1 φλιτζάνι του τσαγιού κριθαράκι.
Μόλις απορροφηθεί το νερό και έχει μαλακώσει το κριθαράκι, βγάζετε το κοτόπουλο από το φούρνο.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ίσως χρειασθεί να προσθέσετε λίγο ακόμη ζεστό νερό.


Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0