RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Μελιτζάνες σουφλέ

Υλικά

Για 4 έως 6 άτομα

500 γραμμάρια μελιτζάνες
200 γραμμάρια τυρί κρέμα
500 ml γάλα
½ φλιτζάνι αλεύρι
200 γραμμάρια ανάμεικτα τριμμένα κίτρινα τυριά
3 αυγά
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
λίγο φρέσκο δεντρολίβανο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Μελιτζάνες σουφλέ


Εκτέλεση

Καθαρίζετε τις μελιτζάνες. Τρίβετε τις μελιτζάνες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τέλος, τα αλατίζετε και τις πασπαλίζετε με αλεύρι.
Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, αλείφετε με ελαιόλαδο το εσωτερικό ενός ταψιού. Μέσα σε αυτό, τοποθετείτε τις μελιτζάνες.
Αμέσως μετά, τα πασπαλίζετε με το τριμμένο σκόρδο. Βάζετε τις τριμμένες μελιτζάνες στο φούρνο να ψηθούν στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
Μόλις ψηθούν, βγάζετε από το φούρνο και τα ανακατεύετε με τα τριμμένα τυριά και το δεντρολίβανο. Σε ένα μπολ ή σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάτε τα αυγά.
Στη συνέχεια, ανακατεύετε τα αυγά με το τυρί κρέμα και το γάλα. Αλατοπιπερώνετε το μείγμα αυτό και το ενώνετε με τις μελιτζάνες.

Αδειάζεται το μείγμα μαζί με τις μελιτζάνες σε ένα πυρίμαχο σκεύος, Πάνω από το μείγμα βάζετε με μελιτζάνα κομμένη σε λεπτές φέτες και την πατάτε να ενωθεί με το μείγμα, ψήνετε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0