RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Σαρδέλες μαρινάτες

Υλικά

Ένας πεντανόστιμος θαλασσινός μεζές για να συνοδέψετε το κρασάκι και το ουζάκι σας!

Για 4 έως 6 άτομα

12 σαρδέλες καθαρισμένες
12 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι
Αλάτι
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/3 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
Πιπέρι
Σαρδέλες μαρινάτες
Σαρδέλες μαρινάτες

Εκτέλεση

Αρχικά καθαρίζετε τις σαρδέλες, αφαιρώντας το κεφάλι και τα εντόσθια και τις ξεπλένεται.
Τις αλατίζετε και τις αφήνετε για λίγη ώρα μέσα σε ένα σουρωτήρι.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύετε τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζετε τις σαρδέλες μέσα στο μπολ της μαρινάδας, καλύπτετε με μεμβράνη και αφήνετε όλη την νύχτα στο ψυγείο.
Την επομένη που θα τις βγάλετε από το ψυγείο, οι σαρδέλες θα πρέπει να φαίνονται σαν μαγειρεμένες δηλαδή το κρέας τους να είναι διαφανές. Απολαύστε τον μεζέ με κρασί.


Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0