Υλικά
Τα φτιάχνουμε το Σάββατο του Λαζάρου γι' αυτό και τα λέμε Λαζαράκια!
1 kg αλεύρι δυνατό
Μισό φλυτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
δύο φλυτζάνια σταφίδα
δύο φακελάκια μαγιά
Τρία κοφτά κουταλάκια κανέλα
γαρύφαλλα (μοσχοκάρφια)
Εκτέλεση
Σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό διαλύουμε τα δύο φακελάκια Μαγιάς . Σε μεγάλο Μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και στη μέση κάνουμε μία γούβα. Στην γούβα ρίχνουμε την ζάχαρη το ελαιόλαδο την διαλυμένη μαγιά και την κανέλα. Αρχίζουμε το ζύμωμα και προσθέτουμε όσο χλιαρό νερό χρειαστεί για να γίνει σφιχτή ζύμη. Ρίχνουμε τις σταφίδες και ζυμώνουμε καλά να μην κολλάει. Αφού φουσκώσουν τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Καλή επιτυχία!!!
Τα φτιάχνουμε το Σάββατο του Λαζάρου γι' αυτό και τα λέμε Λαζαράκια!
1 kg αλεύρι δυνατό
Μισό φλυτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
δύο φλυτζάνια σταφίδα
δύο φακελάκια μαγιά
Τρία κοφτά κουταλάκια κανέλα
γαρύφαλλα (μοσχοκάρφια)
Εκτέλεση
Σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό διαλύουμε τα δύο φακελάκια Μαγιάς . Σε μεγάλο Μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και στη μέση κάνουμε μία γούβα. Στην γούβα ρίχνουμε την ζάχαρη το ελαιόλαδο την διαλυμένη μαγιά και την κανέλα. Αρχίζουμε το ζύμωμα και προσθέτουμε όσο χλιαρό νερό χρειαστεί για να γίνει σφιχτή ζύμη. Ρίχνουμε τις σταφίδες και ζυμώνουμε καλά να μην κολλάει. Αφού φουσκώσουν τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου