RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Καταπληκτική πίτσα με μοτσαρέλα, ζαμπόν και μυρωδικά

Υλικά

Υλικά για τη ζύμη
30 γρ μαγιά νωπή
1 ποτήρι νερό
1/3 ποτηριού ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Υλικά για τη γέμιση
2 ντομάτες πολτοποιημένες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
Λίγο αλάτι και πιπέρι
4-5 φέτες ζαμπόν χοιρινό
1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
500γρ. μοτσαρέλα για πίτσα

Πίτσα με μοτσαρέλα, ζαμπόν και μυρωδικά
Πίτσα με μοτσαρέλα, ζαμπόν και μυρωδικά


Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό το οποίο προηγουμένως έχουμε ζεστάνει ώστε να γίνει χλιαρό (προσοχή δεν πρέπει να είναι καυτό γιατί δε θα φουσκώσει το ζυμάρι). Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο και το αλεύρι ώστε να γίνει μια αφράτη ζύμη. Λαδώνουμε καλά το τετράγωνο ταψί του φούρνου. Παίρνουμε ένα κομμάτι ζυμάρι σε μέγεθος μπάλας του τένις και με τα χέρια μας, το απλώνουμε ώστε να γίνει στρογγυλό και το τοποθετούμε στο ταψί. Το ίδιο κάνουμε με το υπόλοιπο ζυμάρι έτσι ώστε να φτιάξουμε πολλές μικρές βάζει για πίτσα. Σκεπάζουμε το ταψί με διαφανή μεμβράνη ώστε να μην έρχεται σε επαφή με τον αέρα και το βάζουμε στο φούρνο στους 50 βαθμούς για να φουσκώσει. Εν τω μεταξύ εμείς αναμιγνύουμε την πολτοποιημένη ντομάτα με το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Επίσης κόβουμε τα υλικά μας για να τα έχουμε έτοιμα. Όταν φουσκώσει το ζυμάρι, το βγάζουμε από το φούρνο και το ξεσκεπάζουμε. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια κάθε βάσης το μίγμα της πολτοποιημένης ντομάτας και από πάνω αραδιάζουμε το ζαμπόν σε κομμάτια και λίγη πιπεριά. Από πάνω πασπαλίζουμε με το τυρί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0