Υλικά
Εύκολο και πεντανόστιμο αρνάκι φρικασέ!!!!
1 κιλό αρνίσιο μπούτι, ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
Εύκολο και πεντανόστιμο αρνάκι φρικασέ!!!!
1 κιλό αρνίσιο μπούτι, ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 με 2 μαρούλια (τα φύλλα)
400 γραμμ κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 φλιτζάνια λευκό ξηρό κρασί
2 κρόκους αυγών
χυμός ενός λεμονιού
Άνηθος ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεστάνετε το βούτυρο και το λάδι. Ρίξτε τα κομμάτια του αρνιού και ψήστε τα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν.
Αφαιρέστε το αρνί απ' το τηγάνι και ρίξτε τα κρεμμυδάκια και τα μαρούλια κομμένα σε χοντρά κομμάτια.
Αφήστε τα σε μέτρια φωτιά για περίπου δέκα λεπτά ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθούν.
Ρίξτε πάλι το αρνί στο τηγάνι, αλατοπιπερώστε και σβήστε με το κρασί. Σκεπάστε το τηγάνι και αφήστε το σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά.
Ανακατέψτε τους κρόκους με το λεμόνι σε μπολ. Τραβήξτε το τηγάνι από το μάτι και ρίξτε μέσα το αυγολέμονο. Κουνήστε γρήγορα το τηγάνι για να απλωθεί παντού και επιστρέψτε το στη φωτιά να πάρει μια βράση.
Σερβίρετε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Καλή επιτυχία!!!
400 γραμμ κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 φλιτζάνια λευκό ξηρό κρασί
2 κρόκους αυγών
χυμός ενός λεμονιού
Άνηθος ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι
![]() |
Αρνάκι φρικασέ |
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεστάνετε το βούτυρο και το λάδι. Ρίξτε τα κομμάτια του αρνιού και ψήστε τα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν.
Αφαιρέστε το αρνί απ' το τηγάνι και ρίξτε τα κρεμμυδάκια και τα μαρούλια κομμένα σε χοντρά κομμάτια.
Αφήστε τα σε μέτρια φωτιά για περίπου δέκα λεπτά ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθούν.
Ρίξτε πάλι το αρνί στο τηγάνι, αλατοπιπερώστε και σβήστε με το κρασί. Σκεπάστε το τηγάνι και αφήστε το σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά.
Ανακατέψτε τους κρόκους με το λεμόνι σε μπολ. Τραβήξτε το τηγάνι από το μάτι και ρίξτε μέσα το αυγολέμονο. Κουνήστε γρήγορα το τηγάνι για να απλωθεί παντού και επιστρέψτε το στη φωτιά να πάρει μια βράση.
Σερβίρετε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Καλή επιτυχία!!!
Δημοσίευση σχολίου