RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Ψαράκι στην γάστρα

Υλικά

Ότι καλύτερο και υγιεινό για το τραπέζι σας!

Υλικά για 2 άτομα

1 παλαμίδα, τσιπούρα (2), λούτσο ή όποιο άλλο ψάρι της επιλογής σας
1 σκελίδα σκόρδο
2 πιπεριές
2-3 ντομάτες
1 κρεμμύδι
5-6 πατάτες
Μαϊντανός
Ελαιόλαδο
Συνταγές μαγειρικής αλάτι και πιπέρι - Ψαράκι στην γάστρα
Ψαράκι στην γάστρα

Εκτέλεση

Κόβετε και πετάτε το κεφάλι του ψαριού, ανοίγετε την κοιλιά και αφαιρείτε τα εντόσθια. Το πλένετε καλά για να φύγει το αίμα του.
Το μεταφέρετε σε μια γάστρα και κάνοντας μικρές τομές πάνω στο σώμα του ψαριού, το γεμίζετε με το σκόρδο.
Κόβετε την ντομάτα και τις πιπεριές σε ροδέλες και τις βάζετε πάνω από το ψάρι.
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το προσθέτετε και αυτό. Γεμίζετε την κοιλιά του ψαριού με μαϊντανό.
Κόβετε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες, τις αλατίζετε και τις βάζετε και αυτές στη γάστρα ώστε να ψηθούν μαζί με το ψάρι.
Βάζετε τη γάστρα στο φούρνο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.


Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0