Υλικά
Ένα από τα καλά των Αμερικανών είναι και το Cheesecake που περιέχει αυγά και ψήνεται στο φούρνο. Είναι ελαφρώς πιο συμπαγές από το κανονικό και εξίσου νόστιμο!
Για τη βάση
250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
100 γρ βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
600 γρ. τυρί κρέμα
1 κρέμα γάλακτος 250 γρ.
1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
4 αυγά
3 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα )
2 βανίλιες
μία πρέζα αλάτι
Τα υλικά μας πρέπει να είναι όλα σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τη βάση θρυμματίζοντας τα μπισκότα και προσθέτοντας το λιωμένο βούτυρο.
Την απλώνουμε σε ένα στρογγυλό ταψάκι 20-22 εκατοστών και βουτυρώνουμε γύρω γύρω τα τοιχώματα για να μην κολλήσει το γλυκό .
Χτυπάμε στο μίξερ τα τυριά με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν λεία κρέμα
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά στο μείγμα και χτυπάμε
Προσθέτουμε τις βανίλιες , το αλεύρι ,το αλάτι και το λεμόνι. Ξαναχτυπάμε .
Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στο μπισκότο .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία περίπου 150-160 βαθμούς για μία περίπου ώρα μέχρι να σφίξει το μείγμα.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένο με μια μεμβράνη να παγώσει για 3-4 ώρες .
Γαρνίρουμε με ρευστή μαρμελάδα ή σιρόπι φράουλας , βατόμουρου ή ότι άλλο θέλουμε και σερβίρουμε .
Καλή επιτυχία!!!
Ένα από τα καλά των Αμερικανών είναι και το Cheesecake που περιέχει αυγά και ψήνεται στο φούρνο. Είναι ελαφρώς πιο συμπαγές από το κανονικό και εξίσου νόστιμο!
Για τη βάση
250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
100 γρ βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
600 γρ. τυρί κρέμα
1 κρέμα γάλακτος 250 γρ.
1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
4 αυγά
3 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα )
2 βανίλιες
μία πρέζα αλάτι
Τα υλικά μας πρέπει να είναι όλα σε θερμοκρασία δωματίου
![]() |
Cheesecake φούρνου |
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τη βάση θρυμματίζοντας τα μπισκότα και προσθέτοντας το λιωμένο βούτυρο.
Την απλώνουμε σε ένα στρογγυλό ταψάκι 20-22 εκατοστών και βουτυρώνουμε γύρω γύρω τα τοιχώματα για να μην κολλήσει το γλυκό .
Χτυπάμε στο μίξερ τα τυριά με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν λεία κρέμα
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά στο μείγμα και χτυπάμε
Προσθέτουμε τις βανίλιες , το αλεύρι ,το αλάτι και το λεμόνι. Ξαναχτυπάμε .
Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στο μπισκότο .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία περίπου 150-160 βαθμούς για μία περίπου ώρα μέχρι να σφίξει το μείγμα.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένο με μια μεμβράνη να παγώσει για 3-4 ώρες .
Γαρνίρουμε με ρευστή μαρμελάδα ή σιρόπι φράουλας , βατόμουρου ή ότι άλλο θέλουμε και σερβίρουμε .
Καλή επιτυχία!!!
Δημοσίευση σχολίου