RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Μανιταρόσουπα

Υλικά

300 γρ μανιτάρια καθαρισμένα κομμένα σε χοντρές φέτες
2 πράσα ψιλοκομμένα ή 3 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
Λίγη φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι
700 ml Ζωμό κοτόπουλου ή ζωμό λαχανικών
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
Ξινή κρέμα ή στραγγιστό γιαούρτι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Αλάτι
Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Μανιταρόσουπα
Μανιταρόσουπα


Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σε αυτό τσιγαρίζουμε τα πράσα και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν
Αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε την ρίγανη ή το θυμάρι και σβήνουμε με το ζωμό που έχουμε ζεστάνει πιο πριν.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και όταν έρθει σε βράση η σούπα χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει περίπου 30 λεπτά.
Μπορούμε να κάνουμε την σούπα μας κρέμα σε ένα μπλέντερ ή μπορούμε να την σερβίρουμε ως έχει.
Την σερβίρουμε με ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0