RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Σαρδέλες με λιαστή ντομάτα

Υλικά

20 σαρδέλες φιλεταρισμένες
3-4 κομμάτια λιαστής ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας βασιλικός
Ένα κλωναράκι δεντρολίβανο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Σαρδέλες με λιαστή ντομάτα
Σαρδέλες με λιαστή ντομάτα
 

Εκτέλεση

Πλένουμε τις σαρδέλες και κάνουμε φιλέτο, αφαιρούμε το κεφάλι και τα έντερα και τραβάμε το κόκκαλο τους με προσοχή για να μην χωρίσει το φιλέτο σε δύο κομμάτια.
Απλώνουμε τα μισά από τα φιλέτα της σαρδέλας σε ένα σκεύος φούρνου που έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο πάνω τους, φροντίζουμε να έχουμε άλλα τόσα για το πάνω μέρος του σάντουιτς μας ;)
Φτιάχνουμε την γέμιση, ψιλοκόβουμε την γέμιση της λιαστής ντομάτας, προσθέτουμε τον βασιλικό, το δεντρολίβανο και την ρίγανη.
Πιο καλά θα είναι να τα χτυπήσουμε σε ένα επεξεργαστή τροφίμων (multi)
Απλώνουμε την σάλτσα της λιαστής ντομάτας που μόλις φτιάξαμε με ένα κουτάλι πάνω από κάθε σαρδέλα.
Από πάνω τοποθετούμε με προσοχή τα υπόλοιπα κομμάτια φιλέτου σαρδέλας.
Ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε, δεν ρίχνουμε πολύ αλάτι γιατί είναι αλμυρή και η λιαστή ντομάτα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στο πάνω-κάτω γκριλ για 20 – 30 λεπτά . Τις σερβίρουμε ζεστές με λίγη φρέσκια ρίγανη ή φρέσκο βασιλικό!

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0